Veikkaus myy varastoistaan 800 taulua: Näin paljon kallein taideteos maksaa

1:42
Veikkaus myy satoja tauluja varastostaan.

Veikkaukselle on jäänyt satoja tauluja varastoon vanhojen kiinteistöjen myymisen myötä. Taulujen hinnat vaihtelevat 100 ja 8000 euron välillä.

Veikkaus myy kahdessa myyntinäyttelyssään noin 800 teosta yli tuhannen taulun kokoelmistaan.

Veikkauksen hankinta- ja toimitilajohtaja Anna Segercrantz kertoo taulujen kerääntyneen varastoon pikku hiljaa sitä mukaa, kun Veikkaus on myynyt kiinteistöjään.

– Mietimme pitkään, mitä tauluille tehdään: pidetäänkö kokoelmaa, lahjoitetaanko, myydäänkö. Totesimme, että jotain niille pitää tehdä, että ne säilyisivät hyvinä. Päätimme sitten myydä ja tuottaa samalla iloa laajemminkin.

Vanhimmat teokset ovat 1930-luvulta ja uusimmat 2000-luvulta. Joukossa on töitä muun muassa Kimmo KaivannoltaKain Tapperilta, Per Steniukselta ja Sam Vannilta.

Teokset myydään markkinahinnalla

Taideasiantuntija Jari Nieminen Kaurakangas Oy:stä on arvioinut teokset myyntiä varten. Harvinaisia helmiä hän ei löytänyt.

– Joukossa on paljon mielenkiintoisia teoksia ja hämmästelin monen taulun kohdalla, että sellainenkin teos kyseisellä taiteilijalla on. Mitään yllättävää sieltä ei kuitenkaan löytynyt.

Veikkaus sanoo myyvänsä teokset markkinahinnalla, mutta ei kerro tarkkoja hintoja etukäteen. Hinnat selviävät kahdessa myyntinäyttelyssä pääkaupunkiseudulla tällä ja ensi viikolla.

Veikkaus arvioi saavansa noin puoli miljoonaa euroa, mikäli kaikki taulut menevät kaupaksi.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja