Mestarimaalari Edelfeltin taideaarre huutokaupattiin tänään sievoisella summalla – aiemmin tuntematon maalaus oli löydetty kuolinpesästä

4:05
MTV Uutiset Live oli paikalla, kun taideaarre huutokaupattiin. Katso video!

Aiemmin tuntematon Albert Edelfeltin (1854–1905) maalaus vuodelta 1888 löytyi lokakuussa kuolinpesästä. Tänään teos on vaihtanut omistajaa Helanderin järjestämässä huutokaupassa.

Maalaus on versio Edelfeltin kuuluisasta maalauksesta Kaukolanharju auringonlaskun aikaan.

Taideaarteen hinnaksi tuli huutokaupassa 42 000 euroa. Kun päälle tulee vielä huutokaupan provisio ja muut kulut, lopullinen hinta on runsaat 51 000 euroa.

– Mielestäni kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä, toteaa Helanderin toimitusjohtaja ja meklari Mika Sirén

Meklarin mukaan tämän tason öljyvärimaalauksia ei huutokaupassa tule kovin usein vastaan. Hän ei kommentoi, kuka taulun lopulta osti, mutta Sirénin mukaan kaupan myötä "ympyrä sulkeutuu".

Taisteluparit olivat ennen paikan päällä

Meklarin mukaan taulun aitoudesta ei ole epäilystäkään, sillä sen varmistamiseksi tehtiin 10 kuukautta kestäneitä selvityksiä ja varmistuksia.

– En ikinä olisi laittanut tätä myyntiin, jos hetkenkin olisin epäillyt sitä, Sirén sanoo.

Koska teosta voi huutaa kotoa käsin suoran lähetyksen välityksellä, itse salissa on Sirénin mukaan paikalla nykyisin paljon vähemmän ihmisiä.

– Ennen vanhaan kun ei ollut suoraa lähetystä, niin oli paljon hauskempaa. Silloin taisteluparit olivat paikan päällä, ja siinä oli sellaisia pitkiä katseita, kun he katselivat kumpi voittaa. Se vähän puuttuu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja