Veikkauksen taidekokoelman myyntitilaisuus kiinnosti satoja ostajia: "Kiinnostavaa sohaista löytyykö jotain itselle sopivaa"

4:48
Veikkauksen taidekokoelmaan kuuluu 800 myytävää taulua, katso millainen teos tarttui taidekerääjän mukaan.

Rahapeliyhtiö Veikkaus myy ison osan taidekokoelmastaan. Ensimmäinen myyntitilaisuus houkutteli satoja taiteenostajia Veikkauksen vanhalle pääkonttorille Vantaalle.

Veikkauksella on aikaisemmin ollut useampia toimitiloja, joihin on hankittu taidetta esille. Nyt kuitenkin rahapeliyhtiö on muuttanut modernimpiin tiloihin, joissa seinätilaa ei ole samalla tavoin kuin ennen.

– Varastot ovat täyttyneet, joten päädyttiin tällaiseen myyntitilaisuuteen, jossa yleisö saa osallistua, Veikkauksen hankinta ja toimitilajohtaja Anna Segercrantz kertoo.

Veikkauksen myytävään taidekokoelmaan kuuluu 800 seinille ripustettavaa taulua. Kokoelmassa ei siis ole esimerkiksi patsaita.

– Ideana on se, että niitä (tauluja) pystyy kantamaan ja ottamaan mukaan ostohetken jälkeen, Segercrantz tarkentaa.

Taidekokoelma houkutteli ostajia paikalle muutaman tunnin aikana lähes 400 ja ihmiset odottivat ulkona jonossa jopa 30–45 minuuttia. Teoksia myytiin yli 170 kappaletta. 

– Ihmisiä on päästetty erissä sisään, jotta kaikilla on ollut rauha asioida tilassa, Segercrantz kertoo.

Taidenäyttelyitä kiertävä ja taidetta itsekin keräävä Mika Utriainen oli yksi Veikkauksen kokoelmista kiinnostuneista ostajista. Hän ei tiennyt etukäteen millaisia teoksia Vantaalla oli esillä. 

– Sehän on aina kiinnostavaa sohaista, että löytyykö jotain itselle mieluisaa, Utriainen kertoo.

Veikkaus järjestää toisen myyntitilaisuuden 8. lokakuuta RAY:n vanhalla pääkonttorilla Espoon Leppävaarassa, jossa myydään uusien teosten lisäksi myös Vantaalla jäljelle jääneet taulut. 

Katso yllä olevalta videolta millaisia teoksia Veikkauksella oli myynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja