"Vei vastustajalta ajan ja tilan pois" – Potkosella Riossa kultapaketti kasassa

Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson osasi odottaa Mira Potkoselta upeita esityksiä Rion olympialaisissa.

Maanantaina Mira leipoi puolivälierissä suuren yllätyksen ja voitti lajilegendan, irlantilaisen Katie Taylorin hajaäänin 2-1. Välierävastus on Kiinan Juanhua Yin.

- Mielestäni oikea nyrkkeilijä voitti. Mira oli aktiivisempi ja sai kokonaisuutena parempia osumia. Mira pystyi melkein koko ottelun ajan ottamaan Taylorilta tilan ja ajan pois. Se palkittiin, Karlsson kiteytti MTV Sportille.

- On toki työtänikin uskoa Suomen nyrkkeilijöihin, mutta kyllä luotin koko päivän, että Potkonen kaataa Taylorin. Vain pari tuntia ennen ottelua keskustelin päävalmentaja Jarkko Pitkäsen kanssa, ja varsin levollinen oli hänkin.

Ensimmäisessä mittelössään Potkonen voitti niin ikään kovan nimen, Brasilian Adriana Araujon.

- Mira on otellut kaksi uskomattoman hyvää matsia Riossa. Kaikki on pysynyt hänellä todella hyvin kasassa, Karlsson näkee.

Mutta riittävätkö Miran rahkeet olympialaiseen kultamitaliin asti?

- Totta kai, hän on valmis mihin vaan. Nämä karkelot ovat kerran neljässä vuodessa, ja niihin on hiton vaikea päästä. Jokainen sinne päässyt tekee kaikkensa ollakseen mahdollisimman valmis taistelemaan voitosta.

Olympialaisissa nyrkkeilyn välieräpaikka tietää vähintään pronssimitalia, koska pronssiotteluita ei käydä.

Miten suomalaisiskijä varmisti upean voittonsa? Katso ottelun kohokohdat Potkosen kommenttien kera ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat