Vegasin NHL-joukkue yllätti Pulkkisen – ehti harkita paluuta Eurooppaan

Teemu Pulkkinen ei osannut odottaa valintaa Vegas Golden Knightsiin NHL:n laajennusdraftissa. Niin kuitenkin kävi, ja nyt Pulkkisen hiipunut NHL-ura voi saada uuden kipinän.

Viime kausi oli kaikin puolin sekava. Pulkkinen aloitti syksyllä Minnesotassa, mutta hänet siirrettiin nopeasti katsomon kautta farmisarjaan, eikä siinä välissä yksikään seura napannut häntä waiver-listalta. Siirtotakarajan kynnyksellä Pulkkinen kuitenkin myytiin Arizonaan, missä ei sielläkään herunut ensimmäisen pelin osumasta huolimatta peliaikaa.

Arizona jätti suojaamatta ansioituneempiakin pelimiehiä, mutta Vegas valitsikin Pulkkisen.

– Kyllähän se tuli yllätyksenä. Jotain spekulaatioita oli ollut, mutta siellä pyöri aika paljon eri pelaajia, Pulkkinen toteaa MTV Sportille.

– Olen todella innoissani. Jos mahdollisuuksia tulee, niistä pitää tarttua kiinni. Tässä on kaksi vaikeaa kautta takana. Toivottavasti kaikki menisi nappiin ja saadaan hyvä startti ensi kauteen.

Tulisesta ja tarkasta laukauksestaan tunnetun Pulkkisen sopimus päättyi viime kauteen, joten käytännössä Vegas hankki vain 25-vuotiaan laitahyökkääjän oikeudet.

– Voisin kuvitella, että sopimusta ainakin tarjotaan. Mun ei tarvitse itse päätäni tällä vaivata, agentit hoitavat kuviot. Varmaan ihan lähipäivinä selviää, mikä kohtalo sitten on.

Eurooppa oli vaihtoehto

Toissa kaudella Pulkkinen mätti AHL:ssä ilmiömäiset tehot. Hän voitti runkosarjan maalipörssin iskettyään vain 46 ottelussa 34+27=61 pistettä. Pulkkinen pelasi jo tuolloin ison osan kaudesta Detroitin NHL-joukkueen puolella ja hänestä odotettiin Red Wingsin hyökkäykseen kovaa tekijää tuleville vuosille.

Seuraava vuosi menikin päin mäntyä olkapäävamman takia. Vaikeat kaksi vuotta saivatkin Pulkkisen harkitsemaan ensi kaudeksi myös paluuta Eurooppaan.

– Totta kai kaikki kaikki vaihtoehdot olivat auki, kun ei ole ollut sopimusta. Mutta nyt kun tämä homma meni näin, niin tähdätään kaikki siihen, että saadaan sopimus Vegasiin, hän toteaa.

– Kaikki lähtevät uudessa joukkueessa periaatteessa samalta viivalta, niin siellä pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä. Sitten se on vain näytöistä kiinni.

Pulkkinen ei ole koskaan käynyt Las Vegasissa. Jos ja kun hän sinne päätyy, suomalaisseuraa on luvassa, sillä Golden Knights solmi kolmen vuoden sopimuksen Erik Haulan kanssa. Pulkkinen tutustui Haulaan pelattuaan viime kauden alussa Minnesotassa hänen joukkuekaverinaan.

– En uskaltanut vielä laittaa Haulalle viestiä, kun itsellä ei ole sopimusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja