Sakari Manninen liittyi Leijoniin, vaikka hänen NHL-seuransa pelit jatkuvat – "Sanoin, että en jää"

Videolla juttua Leijonien viime lauantain Ruotsi-maaottelusta.

Sakari Manninen, 31, oli vuosi sitten suomalaisten juhlittu hahmo, kun hän laukoi MM-finaalissa voittomaalin Kanadan verkkoon. Sen jälkeen Manninen teki NHL-sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa. Yhtäkkiä ollaan tilanteessa, missä Manninen on taas Suomen joukkueen matkassa, vaikka Golden Knightsin pelit jatkuvat. Mistä on oikein kyse?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

29. toukokuuta 2022. Paikka: Tampere. Kello on pyörähtänyt hieman yli iltayhdentoista. Suomi pääsee ylivoimalle, kun Kanadan tähtipuolustaja Thomas Chabot istahtaa jäähyboxiin. Suomi marssittaa jäälle Miro Heiskasen, Teemu Hartikaisen, Mikael Granlundin ja Sakari Mannisen.

Kiekko pelataan viivaan Heiskaselle. Tämä jakaa pienen siirron vierelle Granlundille, joka ei aikaile. Nopea levitys kaukalon toiselle puolelle Manniselle, joka tykittää suoraan syötöstä.

Tampereen Nokia Arena repeää. Suomi on voittanut kotikisoissaan maailmanmestaruuden.

Juhlahumun keskeltä löytyy Haukiputaan pieni ja suuri mies, Sakari Manninen. Voittomaalintekijä, joka juhlistaa kevään toista suurta saavutusta. Olympiakullan lisäksi kaulaan ripustetaan nyt uran toinen MM-kultamitali.  

NHL-seurat ovat hereillä. Kiinnostusta ilmenee rapakon takaa. Lopulta Manninen allekirjoittaa vuoden mittaisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa.

Etukäteisarvioissa povataan, että Manninen voisi napata jopa suoran paikan auringosta, isoilta jäiltä.

Näin ei käy. Manninen lähetetään lähes välittömästi AHL:n puolelle. Eikä hän palaa enää NHL-ympyröihin.

”Sanoin, että en jää”

– Sen huomasi jo heti harjoitusleirin aikana, että missä mennään ja mikä tilanne on siellä päässä, Manninen kuvailee jälkikäteen MTV Urheilulle.

Manninen alkoi tahkoamaan AHL-otteluita Henderson Silver Knightsin riveissä. Vaikka tulosta tuli (53 ottelua, 14+26=40), mitään ei kuulunut.

– Ne kuviot ja visiot, joista oli puhuttu sinne mentäessä, eivät kohdanneet sitten yhtään. Vielä kauden aikanakin oli puhetta, että he nostaisivat minut ylös. Jostain syystä niin vain ei käynyt koskaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Manninen veti omat johtopäätöksensä siinä vaiheessa, kun Silver Knightsin pelit päättyivät. Hän palasi Eurooppaan.

– He kyllä koittivat sanoa, että mitä jos jäisin (NHL-seura Golden Knightsin) reservin mukaan. Sanoin, että en jää, Manninen kertoo.

– Kyllä niitä saumoja olisi tullut, jos niitä aidosti olisi ollut. Ei se sitten oikein toiminut niin, että olisin jäänyt sinne harjoittelemaan, kun siinä oli vielä muitakin äijiä edessä. Samaan aikaan eteen tuli mahdollisuus, jossa saatoin jatkaa kevättä kotikisojen parissa.

– Kyllä he sitten ymmärsivät mun pointin, kun avasin tilannetta, Manninen nyökkäilee.

Golden Knights eteni jatkoon, kun se kaatoi NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Winnipeg Jetsin. Seuraavana vastassa on Edmonton Oilers.

Yksi asia on varmaa

Manninen ehti tehdä mutkan Suomeen ennen kuin hän liittyi Leijonien matkaan. Manninen on mukana, kun Leijonat pelaa tällä viikolla kolme ottelua Tshekin EHT-turnauksessa.

– Sain tavarat sun muut Suomeen ja ehti vähän viikonloppua viettää sun muuta. Sitten lähdettiinkin jo maajoukkueen matkaan. Ihan hyvin ehti puhaltaa vähän tuossa välissä, Manninen sanoo.

Ellei mitään ihmeellistä tapahdu, Manninen pelaa ensi kaudella Euroopassa. Suomessa muun muassa Tappara ja Ilves ovat olleet taitavan keskushyökkääjän perässä.

Päätöksien aika tulee kuitenkin myöhemmin.

– Katsotaan nyt, että miten asiat tästä etenevät. Se on kuitenkin selvää, että ura ei tule jatkumaan nykyisessä organisaatiossa, Manninen ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat