Suomalaisen NHL-pelaajan kausi päättyi munuaisen repeytymiseen – huhut vaihdosta Jesse Puljujärveen vellovat kuumina: "En ole pelannut pleikkaria viime aikoina"

Florida Panthersin NHL-organisaatioon kuuluva Henrik Borgström sai maaliskuussa AHL-pelissä kovan tällin, joka lopetti kauden ennen aikojaan. Nimi on ollut tapetilla viime päivinä siirtohuhujen yhteydessä.

Springfield Thunderbirdsin suomalaishyökkääjä Henrik Borgström oli palaamassa paitsion puolelta keskialueelle, kunnes puolustajan takaa pomppasi eteen yllättäen Providence Bruinsin pelaaja.

Kyynärpää osui Borgströmiä kylkeen niin pahasti, että munuainen repeytyi.  

– Vastustaja tuli sanomaan, että äijä veti aikaa kovaa. Totesin, että sä taisit saada paremman osuman, Börgström muistelee maaliskuista tapahtumaa.

Nyt HIFK-kasvatti voi jo naureskella loukkaantumiselle, mutta silloin ei huvittanut. Hän joutui olemaan viikkoja täydessä levossa.  

Nyt Borgström on jo päässyt harjoittelemaan täysillä.

– Mitään leikkausta ei onneksi tarvittu, vaan lepo riitti. Tylsää tämä on silti ollut.

Värikäs kausi

Borgström lähti kolmanteen Florida Panthersin sopimuskauteensa isoin odotuksin. Hänelle oli pedattu vakiopaikkaa Panthersin sentterikaartissa Aleksander Barkovin ja Vincent Trotchekin takana.

NHL-kausi jäi kuitenkin neljän ottelun mittaiseksi, kunnes tuli passitus AHL:n puolelle. Eikä takaisinkutsua ikinä tullut. Kaiken lisäksi Panthers hankki riveihinsä kokeneen Brian Boylen.

Borgström ei tilannetta turhaan selittele tai surkuttele.

–Olisi pitänyt pystyä käyttämään se paikka paremmin. Sinänsä asia on aika yksinkertainen.

–Tietysti olisin toivonut vähän enemmän näyttöpaikkoja, mutta ei siinä itku auta.

Springfieldissä saldoksi tuli 49 ottelussa 11+12=23.

– Alku meni tosi hyvin, kunnes alkoi kuiva kausi. Alamäkiä tulee kaikille, mutta omasta mielestäni se oli uran isoin henkinen dippi. Välillä tuntui, että menee hyvinkin, mutta tulosta ei tullut.

– Sitten tuli pieniä loukkaantumisiakin. Loppukaudesta alkoi taas mennä paremmin.

Ja sitten tuli korona.

"Jännittää"

NHL tekee vielä kaikkensa kauden jatkamiseksi, mutta AHL ilmoitti 11. toukokuuta koko kauden päättymisestä.

Borgström on ollut Suomessa jo kaksi kuukautta odottamassa uutisia NHL-kauden mahdollisesta jatkosta.

Jos NHL vielä jatkuu, Borgströmillekin saattaa tulla kutsu takaisin Pohjois-Amerikkaan.

– Vähän jännittää mitä tapahtuu. Tuntuu, että joka päivä tulee jotain uusia tarinoita. Mielenkiintoista nähdä, että miten elämä ylipäätään tästä normalisoituu.

Vaihtokauppa Puljujärveen?

Borgström elää jänniä aikoja muutenkin, sillä hänen tulokassopimuksensa Panthersin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.  Panthersilla on mahdollisuus jatkaa hänen sopimustaan minimikorvauksella (qualifying offer).

– En ole liikaa uhrannut ajatuksia sopimusasioiden miettimiseen, mutta luulen, että lähden takaisin Pohjois-Amerikkaan. Uskon, että pystyn siellä pelaamaan.

Viime päivinä julkisuudessa on vellonut teoria, jonka mukaan Edmonton Oilersin GM Ken Holland olisi halukas vaihtamaan Jesse Puljujärven oikeudet Borgströmiin.

Borgström kertoo saaneensa vihiä huhuista kavereiden lähettämistä jutuista.

– En tiedä asiasta sen enempää. En ole viime aikoina pelannut enää niin paljon pleikkarilla NHL:ää, mutta ihan mielenkiintoiselta kaupalta vaikuttaisi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja