Mainos

Väyrysen toiminta ihmetyttää keskustaväkeä

2:35

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen suunnitelma omasta puolueesta on naurattanut mutta myös pohdituttanut keskusta-aktiiveja puolueen politiikka- ja toimintapäivillä tänään Tampereella.

– Tämä on kunniapuheenjohtajalta omituista toimintaa. On kummallinen ajatus, että olisi kahden puolueen jäsen yhtä aikaa, sanoo Arja-Liisa Westinen Taipalsaarelta.  

– Pitkäaikaisena keskustalaisena ja Paavon ikätoverina harmittaa, että hän ei osaa suhteuttaa asioita. Demokratiassa enemmistö päättää. Suuri asiahan EU on, mutta se pitää keskustella puolueen sisällä, kommentoi Tuure Westinen.  

Puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi medialle soittaneensa Väyryselle aamulla.  

– Pirautin aamulla Paavolle ja sanoin, että ovet ovat täällä auki, että jos mieli muuttuu niin tervetuloa. Halusin tehdä selväksi, että en halua riidellä.  

Tampereen yliopistolla on ollut tänään koolla noin 500 keskusta puolueaktiivia, mutta Väyrystä ei paikalla kutsusta huolimatta näkynyt. Politiikka- ja toimintapäivät jatkuvat myös huomenna.

Suomeen 600 syyrialaista Turkista  

Sipilä piti tilaisuuden aluksi puheen, jossa kertoi muun muassa Lontoon Syyria-kokouksen annista.  

Hän sanoi olevansa valmis korottamaan Suomen pakolaiskiintiötä määräaikaisesti tulevaisuudessa, jos EU onnistuu yhdessä YK:n kanssa saamaan hallitsemattoman maahanmuuton loppumaan ja Euroopan ja Schengenin ulkorajat pitämään.  

Nykyisin Suomen pakolaiskiintiö on 750, ja viime vuosina se on ollut 1050. Sipilän mielestä lukua voisi mieluummin nostaa kuin jatkaa hallitsematonta maahanmuuttoa, jossa suuri osa tulijoista ei lopulta edes saa turvapaikkaa.  

– Tärkeintä olisi saada tilanne haltuun YK-johtoisena operaationa ja lähempänä kriisialueita eli puhutaan pakolaisleireistä Libanonissa, Jordaniassa ja Turkissa, leirien olosuhteiden parantamisesta ja hallitusta taakanjaosta täältä, pääministeri sanoi puheen jälkeen.  

– Olemme jo ilmoittaneet, että tämän vuoden kiintiöstä haluamme ottaa Turkista noin 600 syyrialaista Suomeen.  

Ulkoministeri Timo Soini torjui MTV Uutisille antamassaan haastattelussa Sipilän ajatuksen pakolaiskiintiön korottamisesta edes siinä tapauksessa, että EU ja YK onnistuvat saamaan hallitsemattoman maahanmuuton kuriin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.