Mainos

Väyrysen tavoitteena saada Suomi ulos eurosta: ”Ei tässä ole mitään järkeä, itsenäisyyskin menetetään”

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen puuhaa kasaan omaa puoluettaan ja kannattaa Niinistöä seuraavalle presidenttikaudelle, mutta hänen suurin tavoitteensa politiikassa liittyy Suomen valuuttaan.

Suomalaisen politiikan konkarin Paavo Väyrysen tavoitteena on saada Suomi ulos eurosta.

– Uskon, että jos kansanedustajat todella perehtyvät asiaan ja tuntevat vastuunsa Suomesta, me irrottaudumme euroalueesta, Väyrynen sanoo Hjallis-ohjelmassa.

Väyrynen ei näe mitään järkeä siinä, että Suomi on osa euroaluetta. Eniten haittaa yhteisvaluutta tekee hänen mukaansa maan taloudelle.

– Ruotsin talous on kasvanut vuoden 2008 jälkeen 10 prosenttia, kun Suomen talous on pienentynyt kuusi prosenttia. Tänä vuonna Ruotsin talous kasvaa melkein neljä prosenttia, Suomessa ollaan nollassa.

– Tämä johtuu pääasiassa eurosta.

Väyrysen mukaan eurossa jatkaminen ajaa Suomen ja suomalaiset yhä enemmän vastuuseen muiden maiden veloista. Hän näkee unionin olevan matkalla kohti velkaunionia ja ylikansallista päätöksentekoa harjoittavaa liittovaltiota.

– Me kärsimme taloudellisesti siitä, että roikumme mukana unionissa, joka on kehittymässä velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Itsenäisyyskin tässä menetetään, Väyrynen tiivisti.

Katso koko haastattelu tänään kello 21 Hjallis-ohjelmassa MTV3-kanavalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.