Mainos

Paavo Väyrynen: Suomi ei osaa elää euroalueessa

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen peräänkuuluttaa blogissaan "valtiomiessarjan rohkeita tekoja” euroalueesta eroamiseksi

Paavo Väyrysen mielestä olisi jo aika myöntää se, että Suomi ei osaa elää euroalueessa.

Väyrynen viittaa kirjoituksessaan ministeri Antti Tanskasen eiliseen kannanottoon Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla.

Kansantaloustieteen professorina ja OP-Pohjola-ryhmän pääjohtajana toimineen Tanskasen mukaan Nato tarjoaisi Suomelle euroa vahvemman suojan ja ennalta ehkäisevän pelotteen, joka vähentäisi Suomeen kohdistuvaa uhkaa.

– Jos euro ei ole aiheuttanut sotilaallisia jännitteitä, se vain osoittanee, että eurolla ei ole mitään uskottavaa puolustuksellista merkitystä, Tanskanen kirjoitti.  

Paavo Väyrynen pelkää, että Antti Tanskasen artikkelin ”tärkein sisältö” on saattanut jäädä monelta lukijalta huomaamatta siksi, että siinä käsitellään otsikkoa myöten myös turvallisuuspolitiikkaa.

– Suomen jäsenyydellä euroalueessa ei tietenkään ole ollut eikä ole mitään turvallisuuspoliittista merkitystä. Euroero saattaisi kuitenkin hieman vahvistaa Suomen turvallisuutta sen vuoksi, että taloutemme alkaisi kasvaa ja voisimme käyttää enemmän varoja myös maanpuolustuksen tarpeisiin, Väyrynen toteaa blogissaan.

"Euroalueessa ei tarvitse oppia elämään"

Väyrynen siteeraa myös pääministeri Juha Sipilää, joka on Väyrysen mukaan vastustanut lukuisissa haastatteluissa Suomen eroamista euroalueesta sanomalla, että meidän on opittava elämään siinä.

– Eikö olisi jo aika myöntää, että Suomi ei osaa elää euroalueessa? Eikö olisi jo aika myöntää, että Suomen kaltaiselle maalle jäsenyys tuottaa taloudellista vahinkoa myös tulevaisuudessa? Eikö olisi syytä myöntää, että euroalueesta on kehittymässä hallitusohjelman vastaisesti yhteisvastuullinen velkaunioni ja ylikansallinen liittovaltio, Väyrynen kysyy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.