Mainos

Halla-aho MTV:lle: Suomen tulisi erota EU:sta ja eurosta – "En näe muita vaihtoehtoja kuin hypätä junasta"

29:59

Perussuomalaisten todennäköisen puheenjohtajaehdokkaan Jussi Halla-ahon mukaan Suomen tulisi erota sekä Euroopan unionista että Eurosta. Hänen mukaansa puolueen suhtautumista asiaan tulisi selvittää, sillä tällä hetkellä linja on epäselvä.

Halla-ahon mukaan Suomen kuuluminen euroalueeseen tai jäsenyys Euroopan unionissa eivät palvele Suomen ”strategista kansallista etua”. Hänen mukaansa EU:n jäsenmaiden kansalaisilla on yhä vähemmän päätösvaltaa itseään koskevissa asioissa.

– Yhä enemmän päätösvaltaa karkaa jäsenmaiden kansalaisten ulottuvuudelta Brysseliin elimille, joiden demokraattinen mandaatti on hyvin kyseenalainen tai ainakin hyvin etäinen ihmisille.

– Jos kansallista suvereniteettia ja ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa itseään koskevissa kysymyksissä, en näe Suomelle tai muillekaan jäsenmaille muita vaihtoehtoja kuin hypätä pois tästä junasta.

Suhtautumista mahdolliseen EU-eroon tulisi selvittää perussuomalaisten keskuudessa, Halla-aho linjaa. Hänen mukaansa puolueen suhtautuminen asiaan on epäselvä.

– Jos katsellaan historiaa taaksepäin, olemme olleen hyvin EU-vastainen puolue. Monilla äänestäjillä on tunne, että he eivät enää tiedä, mikä perussuomalaisten suhtautuminen unioniin ja jäsenyyteen eurossa on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.