Halla-aho MTV:lle: Suomen tulisi erota EU:sta ja eurosta – "En näe muita vaihtoehtoja kuin hypätä junasta"

Halla-aho: Suomen tulisi erota EU:sta ja eurosta 29:59

Perussuomalaisten todennäköisen puheenjohtajaehdokkaan Jussi Halla-ahon mukaan Suomen tulisi erota sekä Euroopan unionista että Eurosta. Hänen mukaansa puolueen suhtautumista asiaan tulisi selvittää, sillä tällä hetkellä linja on epäselvä.

Halla-ahon mukaan Suomen kuuluminen euroalueeseen tai jäsenyys Euroopan unionissa eivät palvele Suomen ”strategista kansallista etua”. Hänen mukaansa EU:n jäsenmaiden kansalaisilla on yhä vähemmän päätösvaltaa itseään koskevissa asioissa.

– Yhä enemmän päätösvaltaa karkaa jäsenmaiden kansalaisten ulottuvuudelta Brysseliin elimille, joiden demokraattinen mandaatti on hyvin kyseenalainen tai ainakin hyvin etäinen ihmisille.

– Jos kansallista suvereniteettia ja ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa itseään koskevissa kysymyksissä, en näe Suomelle tai muillekaan jäsenmaille muita vaihtoehtoja kuin hypätä pois tästä junasta.

Suhtautumista mahdolliseen EU-eroon tulisi selvittää perussuomalaisten keskuudessa, Halla-aho linjaa. Hänen mukaansa puolueen suhtautuminen asiaan on epäselvä.

– Jos katsellaan historiaa taaksepäin, olemme olleen hyvin EU-vastainen puolue. Monilla äänestäjillä on tunne, että he eivät enää tiedä, mikä perussuomalaisten suhtautuminen unioniin ja jäsenyyteen eurossa on.

Lue myös:

    Uusimmat