Mainos

Väyrynen toivoo vielä julkista mittelöä Ahon kanssa

Keskustan presidenttiehdokkaaksi pyrkivä europarlamentaarikko
toivoo yhä, että hän saisi kilpailijansa puheenjohtaja
samaan tilaisuuteen, ennenkuin esivaali puolueen ehdokkaasta alkaa.

Paavo Vayrynen ja Esko Aho


Väyrynen sanoi tänään Jyväskylässä, että häneltä kyllä järjestyisi aikaa sellaiselle. Aho ei sen sijaan edelleenkään anna toiveita yhteisen tilaisuuden aikaansaamiselle. Ahon mukaan hänen aikataulunsa on puoluetoimistossa, ja siellä on toimittu sen mukaisesti eikä kukaan ole ehdottanut hänelle yhteistä tilaisuutta Väryrysen kanssa. Aho lisäsi, että sellainen tilaisuus on tuntunut kiinnostavan tiedotusvälineitä enemmän kuin puolueväkeä.

Puoluesihteeri Eero Lankian mukaan kiinnostusta Ahon ja Väyrysen yhteistilaisuuden saamiseen on ollut myös muutamissa piirijärjestöissä. Hän totesi, että asia on ehdokkaista kiinni. Lankia arveli, että yhteistilaisuuksista olisi voinut tulla kiinnostavia tapahtumia. Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokoukseen osallistuneet Aho ja Väyrynen puuttuivat esivaaliin lyhyesti kokouksen puheenvuoroissaan. Aho uskoi, että esivaalin järjestäminen on eduksi, kun puolueen voimia kootaan itse presidentinvaaliin.

Väyrynen kertoi yhtyneensä mielihyvin kansanedustaja Jukka Vihriälän toivomukseen, että äänestäjiä ei pidä pyrkiä ohjailemaan. Hän varoitteli samasta asiasta vielä vaalitilaisuudessaan myöhemmin illalla. Kokouslähteiden mukaan Väyrynen oli myös arvellut, että tällä kerralla häntä ei voitaisi pelata "mediapelillä" ulos presidentinvaalin toiselta kierrokselta, kuten hänen mukaansa tapahtui viime kerralla.

Aho: Hallituksen asuntopolitiikka näpertelyä

Suurin oppositiopuolue keskusta jatkaa hallituksen asuntopolitiikan arvostelua. Puheenjohtaja Esko Aho sanoo, että hallitus näpertelee seurausilmiöiden kimpussa, kun pitäisi pureutua perusongelmaan eli alueelliseen keskittymiseen ja muuttoliikkeeseen.

Aho puuttui erityisesti pääministeri Paavo Lipposen ja asuntoministeri Suvi-Anne Siimeksen lausuntoihin asuntolainojen korkovähennyksen rajoittamisesta ja valtion tuen siirtämisestä enemmän vuokra-asumiseen. Ahon mielestä tällaiset puheet vain lietsovat epävarmuutta asuntomarkkinoilla.

-Jos näillä ehdotuksilla on ollut tarkoitus hillitä asuntojen hintojen nousua, käy täsmälleen päinvastoin. Tilanne on pahentunut näiden puheiden seurauksena ja mitään korjausta ei ole tällä pohjalla odotettavissa, Aho sanoi keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa Jyväskylässä.

Ahon mielestä tällä tavalla toimien Helsingin ja harvojen kasvukeskusten asunto-ongelmien maksumiehiksi pantaisiin vähintään satoja tuhansia sellaisia perheitä, joilla ei ole mitään tekemistä tämän ongelman kanssa. Aho oli sitä mieltä, että kasvukeskusten asunto-ongelmat eivät koskaan ratkea, jos maan sisäistä alueellista tasapainoa ei kyetä palauttamaan.

Aho kommetoi vain lyhyesti edessä olevaa keskustan esivaalia, jossa hän kilpailee europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kanssa keskustan presidenttiehdokkaan asemasta. Aho sanoo, että hän on selkeästi sitoutunut esivaalin tulokseen, ja uskoo, että esivaalin järjestäminen on eduksi, kun puolueen voimia kootaan itse presidentinvaaliin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.