Mainos

Väyrynen: EU:sta ollut Suomen taloudelle pelkkää vahinkoa

Pitkän linjan poliitikko Paavo Väyrynen (kesk.) kertoi aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa, että 20 vuotta sitten Suomen olisi pitänyt tiivistää Pohjoismaista yhteistyötä eikä liittyä Euroopan unioniin. 

Väyrysen mukaan hänen 20 vuotta sitten esittämänsä Pohjoismainen puolustuspoliittinen yhteistyö olisi yhä ajankohtaista.

- Minusta on tärkeää ajatella Suomen ja Pohjolan tilannetta ja Suomen kansallisia etuja, Väyrynen perustelee.

Hänen ehdotuksensa mukaan Suomi ja Ruotsi jäisivät sotilaallisesti liittoutumattomiksi maiksi, vierellään kolme Nato-maata.

- Niiden kanssa olisi tiivis yhteistyö. Yhteistyöhön liittyen voisi olla jonkinlaisia Naton turvatakuita Suomelle ja Ruotsille sen tilanteen varalta, että tilanne jostain syystä muuttuisi, Väyrynen toteaa.

EU:n nykyinen kehittyminen vie Väyrysen mukaan Suomea väistämättä kohti Natoa. Väyrynen toteaa, että Suomi on joutunut Euroopan unionin ja Venäjän välisten vastakohtaisuuksien vuoksi todella kiperään tilanteeseen.

Väyrysen mukaan jo 20 vuotta sitten oli nähtävissä, että jäsenyys saattaisi johtaa liittoutumiseen ja vastakkainasettelun syntymiseen.

Venäjän sotilaallisilla toimilla spekulointi on Väyrysen mielestä kuitenkin täysin turhaa.

- Ei täällä Pohjolassa ole mitään sotilaallista uhkaa. Tämä on Nato-jäsenyyden ajajien pelottelua.

"Euroalueen perustaminen virhe"

Väyrysen mukaan vuonna 1994, kun liittymisestä päätettiin, Pohjoismaisen yhteistyön tiivistäminen olisi ollut taloudenkin kannalta parempi vaihtoehto.

- Silloin olisi ollut EU:n talousalue, jonka sisällä olisivat olleet Euroopan unioni ja Pohjolan yhteisö. Minua vieläkin harmittaa, että tämä mahdollisuus hukattiin, Väyrynen toteaa.

Väyrysen mielestä EU:sta on ollut Suomen taloudelle pelkkää vahinkoa.

- Se, että euroalue perustettiin oli virhe.

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta Suomen neuvoa-antavasta EU-kansanäänestyksestä. Silloin jäsenyyttä kannatti 56,9 ja vastusti 43,1 prosenttia äänestäneistä. Äänestysprosentti oli 74.  

Väyrynen toimi Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 1995–2007. Hänet valittiin europarlamenttiin jälleen .


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.