Mainos

Väyrynen: Hallitus toimettomana myrskyn hoidossa

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen haukkuu maan hallituksen Tapani-myrskyn hoidosta. Väyrysen mielestä hallitus oli kriisin keskellä täysin toimeton ja vastuu sysättiin virkamiehille, energiayhtiöille ja korjausmiehille.

Myöskään vastuuministerit eivät saa hyvää arvosanaa raivokasta presidentinkampanjaa käyvältä ehdokkaalta.

– Kun sisä- ja elinkeinoministeri lopulta tulivat julkisuuteen viikon myöhässä, toinen kehui itseään ja toinen moitti muita. Koko hallituksen toiminnasta vastaavaa pääministeriä ei ole julkisuudessa vielä nähty, Väyrynen sivaltaa.

Väyrysen mukaan armeijalta olisi pitänyt pyytää virka-apua heti kriisin synnyttyä. Väyrynen lupaa, että presidenttinä hän puuttuisi myrskyn esiin nostamiin kriisijohtamisen ongelmiin päättäväisesti.

Armeijan uudistamista lykättävä

Väyrynen vaatii puolustusvoimien uudistuksen lykkäämistä yli presidentinvaalien, jotta seuraava presidentti armeijan ylipäällikkönä voisi vaikuttaa valmisteluun ja päätöksiin.

Väyrynen ehdottaa, että presidenttiehdokkaat pyytäisivät yhdessä hallitusta siirtämään päätöksiä muutamalla kuukaudella. Gallup-johtaja Sauli Niinistö ei halunnut tänään kommentoida Väyrysen aloitetta.

Julkisuudessa on arvioitu, että puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen esittelisi ensimmäiset linjaukset armeijan säästöistä maanpuolustuskurssin avajaisissa 23. tammikuuta eli heti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.