Vastoinkäymiset näkyivät Mira Luodin ensimmäisellä sooloalbumilla – seuraavalla kuullaan elämäniloa ja rakkautta

Mira Luoti:"Uusioperheen arki on heittäytymistä" 8:28
Mira Luoti puhuu uusioperheen arjesta.

Mira Luoti julkaisi perjantaina toisen albuminsa neljännen singlen.

Muusikko Mira Luoti 40, julkaisi uuden Plää plää plää -singlensä viime perjantaina. Single tehtiin yhdessä Mariskanja Joonas Olssonin kanssa MTV Uutisten haastattelussa hän kertoo, että kappale syntyi luonnostaan.

– Mariskan kanssa työskentely on ihanaa, kun olemme niin samanlaisia tyyppejä. Hänelle uskallan puhua kaiken, ja jotenkin tosi avoimesti. Hän nappaa samantien siitä kiinni. Meillä syntyy tekstit ja biisit todella luonnollisesti hänen kanssaan.

PMMP-yhtyeessä aiemmin vaikuttanut Luoti julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 2016. Luoti kertoo, että kun ensimmäinen albumi oli tumma ja maalaileva, on tuleva albumi valoisampi.

– Tulevassa albumissa on aika elämännälkäinen poljento ja tekstitkin ovat paljon reippaampia. Enemmän on kosketuspintaa näihin nykyisiin, voi sotkea itsensä niihin tarinoihin, Luoti pohtii.

Ensimmäinen sooloalbumi omistettiin syöpään menehtyneelle veljelle

Luoti kertoo, ensimmäisestä levystä tuli tummempi, koska omassa elämässä oli paljon vaikeita asioita käsiteltävänä.

– Se oli vähän ajan kuvaa, sitä käsittelee vähän jälkikäteen. Levyä tehdessä oli paljon vastoinkäymisiä ja muuta, niin siitä tuli sellainen melankolisen kaunis levy. Omistinkin albumin veljelleni, se kertoo aika paljon siitä, Luoti avaa ensialbuminsa taustoja. Luodin veli menehtyi syöpään vuonna 2016.

Luoti kertoo, että sekä läheisten kuin myös hänen oma hyvinvointinsa on vaikuttanut tulevaan levyyn. 

– Tämä on sellaista iloista ja pirskahtelevaa, että kaikille on paikkansa ja ollaan syli avoinna. Jotenkin rakastava fiilis näissä uusissa biiseissä, Luoti vertaa uutuuskappaleita aiempaan tuotantoonsa.

Luoti ei osaa vielä sanoa, milloin seuraava albumi tarkalleen ilmestyy. Jano tehdä lisää musiikkia on suuri.

– Niiden biisien tekeminen on ihan järjettömän kivaa, mutta kun albumi on valmis, tulee uuden tekemiseen pakostakin sellainen pieni tauko. Olisi kiva tehdä pikkasen vielä lisää, Luoti toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat