Vaimo väitti miehelleen vauvan kuolleen synnytyksessä, mutta luovuttikin lapsen eteenpäin – ei tiennyt, kuka isä oli

8:16

Amerikkalainen mies taistelee oikeudessa lapsesta, jonka hänen vaimonsa väitti kuolleen synnytyksessä ja jonka tämä luovutti toiselle pariskunnalle. Lopulta kävi ilmi, ettei vauva edes ole miehen biologinen lapsi.

Antti jäi kotiin kaksosvauvojen kanssa yhdeksäksi kuukaudeksi äidin sijaan. Miten isä suhtautuu vauva-arkeen? Katso yllä oleva video!

Kersantti Steven Garcia, 24, luuli vaimonsa Marina Garcian olevan raskaana lähtiessään viime vuoden toukokuussa palvelukseen Etelä-Koreaan. Tammikuussa mies sai sisareltaan surullisen puhelun, jossa kerrottiin vaimon menettäneen lapsen synnytyksessä.

Miehen tapauksesta uutisoivat muun muassa KVOA News ja New York Post.

– Kun siskoni soitti minulle siitä, olin aika tunteellinen. Me itkimme hiukan yhdessä puhelimessa. Se oli murskaavaa, Steven kommentoi KVOA News -sivustolle.

Pian Steven sai yllätyksekseen kuulla, että lapsi olikin elossa ja hyvässä kunnossa.

Äiti oli antanut vauvan pois

Helmikuun alussa Arizonassa poliisit pysäyttivät auton ylinopeuden takia. Sisällä oli teksasilainen pariskunta kolme päivää vanhan vauvan kanssa. Pariskunnan kuulusteluissa kävi ilmi, etteivät he olleet lapsen biologiset vanhemmat.

Vauva olikin Marinan synnyttämä pienokainen, jonka tämä oli väittänyt kuolleen. Nainen oli antanut vauvansa tuttavapariskunnalle, sillä hän ei halunnut olla missään tekemisissä lapsen kanssa.

Todisteita siitä, että rahaa olisi vaihdettu, ei ole.

Isän henkilöllisyyttä ei tiedetä

Poliisin kuulusteluissa Marina myönsi antaneensa lapsen pois. Hän kertoi, ettei tiennyt ollenkaan, kuka lapsen isä oli eikä se hänen mukaansa voinut millään olla hänen aviomiehensä. Arizonan viranomaiset ottivat lapsen huostaan.

Steven oli järkyttynyt. Hänen mukaansa pariskunta oli harrastanut seksiä viimeisen kerran juuri raskauden alun aikoihin. Hän oli koko ajan luullut olevansa lapsen isä. DNA-testi kuitenkin osoitti, ettei mies ollut.

– Kun sain selville, etten ollut [isä], olin aika järkyttynyt. Kielsin asian itseltäni. En voinut uskoa, mitä oli tapahtunut.

Steven palasi palveluksesta, ja kotimaassa hän sai kuulla saavansa nähdä lapsen kahdeksan kertaa. Huoltajuutta miehelle ei annettu.

Huoltajuustaistelu käynnissä

Marina ja pariskunta tuomittiin oikeudessa muun muassa kidnappauksesta, salajuonesta ja petoksen salassapidosta. He esimerkiksi väärensivät lapsen syntymätodistuksen.

Pariskunta tuomittiin ehdolliseen vankeuteen, mutta äiti odottaa vielä tuomiotaan, joka voi pahimmassa tapauksessa olla vankeusrangaistus.

Muutaman kuukauden ikäinen vauva, Leo, elää nyt perhehoidossa, ilman oikeita vanhempia. Steven toivookin voivansa adoptoida lapsen, vaikka ei ole tämän biologinen isä. Hän myös aikoo erota vaimostaan.

Steven itse on myös adoptoitu, ja hän kertoo adoptioisänsä muuttaneen hänen oman elämänsä.

– Ilman häntä en olisi tässä, missä olen nyt, ja uskon, että mahdollisuus siihen, että voisin tehdä saman toiselle, on tärkeää. Se voi muuttaa lapsen elämän ja antaa hänelle paremman tulevaisuuden, Steven kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja