Suomalaisen keihässuvun 12-vuotias ihmeheittäjä myös Antti Ruuskasen tutkalla – "Tunnen hänet hyvin, mainio keihäsyksilö"

Antti Ruuskanen 13:42

12-vuotias Topi Parviainen kohahdutti pariin otteeseen Suomen keihäänheittopiireissä viime kesänä. Antti Ruuskanen ennustaa nuorukaiselle valoisaa tulevaisuutta.

Pääkuvan videolla Ruuskanen kertoo myös siitä, mitä huipulle nouseminen vaatii ja puntaroi Suomen keihäänheiton suurinta ongelmaa.

Parviainen rikkoi Kimmo Kinnusen 38 vuotta vanhan alle 12- ja 13-vuotiaiden Suomen ennätyksen tuloksella 66,33 elokuussa. Syyskuussa ennätyslukema parani lukemiin 66,72, joka oli samalla ikäluokan Pohjoismaiden ykköstulos.

Topi Parviaisella on keihäänheiton suhteen taustat kunnossa. Hänen valmentajaisänsä Mika Parviainen heitti urallaan yli 80 metriä ja hänen setänsä Aki Parviainen on yli 93 metrin keihäskaaren taivaalle lähettänyt maailmanmestari.

Ruuskanen hymyilee, kun Antero Mertaranta kysyy häneltä tämän ennätystulosta 12-vuotiaana.

– Alle 50 metriä varmasti.

– Kyllä Topi on poikkeuksellinen lahjakkuus. Hyvinhän minä Topin tunnen, Tulosruudun Viikon vieraana ollut Ruuskanen lisää.

Ruuskanen toteaa, että Topi Parviaisella on paljon työtä edessään, jos hän mielii huippuheittäjäksi, mutta tulevaisuus näyttää eittämättä valoisalta. 

– Annetaan pojalle aikaa ja rauhaa kasvaa. Välinekin muuttuu vielä monesti, mutta onhan Topi mainio keihäsyksilö. Varmasti hänestä kuullaan ja nähdään pitkiä kaaria jatkossakin, Ruuskanen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat