Suomen yleisurheilupomolta lupaava viesti Antti Ruuskasesta – "Uskon siihen ilman muuta"

Antero Mertaranta käy läpi täydessä vauhdissa olevaa yleisurheilukautta – suomalaiset tehneet alkukaudella kovia tuloksia 17:43
Videolla Antero Mertaranta ja SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola perkaavat Suomen yleisurheilutilannetta.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola uskoo, että keihäänheiton konkaritähti Antti Ruuskanen nähdään vielä tänä vuonna kisakentällä.

Suomen keihäskausi on alkanut miesten todella vaisuissa merkeissä. Tällä kaudella keihään kotimainen kärkitulos on Toni Kuuselan heittämä 81,36. Kuusela on ainoa suomalaisheittäjä, joka on pystynyt rikkomaan 80 metrin rajan tänä kesänä.

80-metrinen kaari saattaa kuitenkin lävähtää toiseltakin heittäjältä. Viime vuonna Dohan MM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Lassi Etelätalon heittokunto on ollut noususuunnassa. Niemi-Nikkola uskoo, että raja ylittyy hyvinkin pian.

– Lassihan on urheilijana sellainen, että hän tarvitsee sen valtavan paineen sinne taakse, jotta heitto lähtee pitenemään. 80 menee varmasti jo seuraavissa kisoissa. Siitä en ole huolissani, Niemi-Nikkola summaa MTV Uutiset Livessä.

Niemi-Nikkola myöntää olevansa huolissaan Suomen keihästilanteesta. Tiistaina järjestetyissä Orimattilan tähtikisoissa kisan voittoon heitti Latvian Gatis Cakss tuloksella 83,45. Toiseksi sijoittunut Etelätalo jäi latvialaisesta lähes viiden metrin päähän.

– Se, että latvialaiskaveri pesee meidät viidellä metrillä omissa kisoissa, niin onhan se tietenkin ärsyttävää. Meillä pitäisi olla puolentusinaa kaveria yli 80 metrin kesän lopussa. Ihan varma en ole, että onko se tilanne tänä kesänä, Niemi-Nikkola epäröi.

Suomen kaksi kirkkainta keihästähteä loistavat vielä poissaolollaan. Konkari Antti Ruuskanen ja loukkaantumisesta kuntoutuva Oliver Helander eivät ole vielä heittäneet yhdessäkään kilpailussa tällä kaudella. On myös spekuloitu sillä, että heittääkö kumpikaan tällä kaudella ollenkaan. Niemi-Nikkola ei tähän usko.

– En usko, kun näistä nimistä puhutaan, että kumpikaan ei heittäisi tällä kaudella. Voi olla, että Oliverin tilanne on sellainen, että heittokestävyys rajuilla heittosuorituksilla on vielä liian ennenaikaista, Niemi-Nikkola pohtii.

Ruuskasen kohdalla tilanne on kuitenkin erilainen.

– Uskon ilman muuta, että Antti palaa kentille tänä kesänä, ja saamieni tietojen mukaan vielä erittäin hyvässä kunnossa, Niemi-Nikkola paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat