Mainos

Vasemmistonuoret: Poliisin otettava natsien terrori vakavasti – yksikin uhri on liikaa

Vasemmistoliiton Etelä-Suomen ja Helsingin piirit ovat ottaneet kantaa Helsingin keskustassa viikko sitten tapahtuneeseen epäiltyyn pahoinpitelytapaukseen. Epäillyn pahoinpitelyn uhri kuoli myöhemmin tällä viikolla sairaalassa. Poliisi ei vielä vahvista pahoinpitelyn ja kuoleman yhteyttä. 

Etelä-Suomen ja Helsingin Vasemmistonuoret ilmaisevat tiedotteessaan olevansa järkyttyneitä tapahtuneesta ja tahtovansa osoittaa surunvalittelunsa uhrin perheelle ja läheisille. 

Järjestöt vaativat yhteisessä tiedotteessaan virkavaltaa viimein ottamaan äärioikeiston väkivallan uhan vakavasti.

Poliisi on vahvistanut, että Helsingin Asema-aukiolla lauantaina 10. syyskuuta järjestetyn mielenilmauksen yhteydessä pahoinpideltiin henkilö, joka 16. syyskuuta menehtyi sairaalassa.

Kansallinen Vastarintaliike latasi mielenilmauksen jälkeen nettisivuilleen videon, jolla näytettiin maassa makaavaa uhria.

Poliisille kritiikkiä

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtajan Samuel Draken mukaan mies teki oikein vastustaessaan natsien mielenilmausta.

– On hirveää, että Suomessa kritiikin esittäminen voi olla hengenvaarallista, Drake toteaa tiedotteessa.

– On anteeksiantamatonta kuinka kevyesti virkavalta suhtautuu tähän väkivaltaa harjoittavaan järjestöön, sanoo puolestaan Helsingin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Kaisa Liljanto.

Drake ja Liljanto toteavat, että vastarintaliike on aiemmin iskenyt Pride-kulkueeseen, hyökännyt vasemmistopoliitikkoja vastaan ja pahoinpidellyt antifasisteja.

Etelä-Suomen ja Helsingin Vasemmistonuoret kehottavat kansalaisia vastustamaan natsien toimintaa etenkin poliisin osoittaessa piittaamattomuutta puuttua natsiterroriin.

– Antirasistien mielenosoituksia häiritään ja fasistien vastustajia kohdellaan rikollisina, mutta äärioikeiston puolustamiseksi poliisi on valmis menemään pitkälle, Drake toteaa.

– Poliisin ja valtiovallan on valittava, ovatko he demokraattisen kansalaisyhteiskunnan puolella, vai antavatko he natsien väkivallan jatkua. Yksikin uhri on liikaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.