Mainos

Andersson ja Elomaa kiistelivät äärioikeistosta: "Mitä tekemistä maahanmuuttajilla on Asema-aukion kanssa?"

9:16

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa ajautuivat sanaharkkaan Huomenta Suomen haastattelussa keskusteltaessa äärioikeiston noususta Suomessa.

Li Andersson oli mukana kirjoittamassa vuonna 2012 julkaistua kirjaa Äärioikeisto Suomessa. Hän oli myös mukana kirjan esittelytilaisuudessa Jyväskylän kaupunginkirjastossa, kun puukottaja iski.

Ritva ”Kike” Elomaa kohahdutti Helsingin Sanomissa sanomalla, että Helsingin Asema-aukion tapahtumien takana olisi hyssyttely Suomen maahanmuuttopolitiikassa ja keskustelussa maahanmuutosta.

8:51

Väkivalta lisääntynyt

Andersson sanoi Huomenta Suomessa, että äärioikeiston toiminta on muuttunut neljän vuoden takaisesta ainakin kahdella eri alueella. Yhteyksiä eri toimijoiden välillä on enemmän ja rasistisesti motivoitunut väkivalta on lisääntynyt.

2:03

Kike Elomaan mukaan perussuomalaiset ei halua väkivaltaa tai vihapuheita. Kansanedustajan mukaan maahanmuutosta käytävä keskustelu ja ongelmien esiin nostaminen ei ole kuitenkaan ollut tarpeeksi avointa.

– Maahanmuuttopolitiikkaa on hyssytelty liian kauan. Nyt tällaista tapahtuu, Elomaa sanoo viitaten Kajaanin ja Asema-aukion traagisiin kuolemiin.

Andersson kysyi kiihkeäksikin äityneessä keskustelussa Elomaalta, miten maahanmuuttajat liittyvät tapauksiin?

– Eiväthän maahanmuuttajat ole syyllisiä siihen, että meillä on omista kansalaisista koostuvia äärijärjestöjä.

3:56

Vasemmistoliiton puheenjohtaja nosti pöydälle perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen. Immonen sai aikaan kohun kesällä 2015 esiintymällä samassa valokuvassa kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsenten kanssa Eugen Schaumanin haudalla Porvoossa.

Tuolloin Immonen kielsi tuntevansa ketään koko liikkeestä ja vastustavansa väkivaltaa.

– Kike, miten kommentoit sitä, että puolueesi jäsen esiintyy äärioikeiston kanssa samassa valokuvassa, Andersson pensäsi.

Elomaa kertoo, että asiat on selvitetty Immosen kanssa ja hän on saanut rangaistuksen.

– Jos perussuomalaiset on tosissaan linjaustensa kanssa, antaa oudon kuvan puolueesta, kun Immonen on edelleen eduskunnan istuntosalissa, Andersson sanoi.

– Olemmeko perussuomalaisissa siis rasisteja, negatiivisia ja haluamme väkivaltaa, Elomaa kysyi.

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.