Mainos

Vasemmistoliitto moittii Stora Ensoa ja Häkämiestä

Vastuullinen omistaja olisi toiminut Stora Ensossa toisin, jotta tuotantolaitosten sulkemiseen ei olisi ryhdytty, vasemmistoliitto uskoo.

Puolueen eduskuntaryhmä edellyttää, että hallitus puuttuu välittömästi Stora Enson toimintaan. Vasemmistoliitto ei pidä hyväksyttävänä, että valtio, joka on merkittävä omistaja, sallii tuotantolaitosten lopettamisen.

- Ei tappiotakaan pidä tuottaa, mutta se voiton maksimointi on se ainoa kannanotto. Stora Enson toimintojen siirtäminen Brasiliaan ei ole vastuullisen ja valtion osittain omistaman yhtiön toimintaa, ryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie moittii.

Lapintien mielestä hallituksen pitäisi käynnistää uudelleen neuvottelut Venäjän kanssa, jotta sieltä saataisiin lisää koivua paperitehtaiden tuotantoon.

"Häkämies vaihtoon"

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä myös vaatii, että valtionyhtiöiden hoitoon pitäisi nimittää oma ministerinsä, koska nyt aihepiiristä vastaavalla ministerillä Jyri Häkämiehellä ei ole ollut aikaa eikä halua hoitaa tätä tehtävää.

- Kun on pidemmän aikaa kuunnellut Häkämiestä, niin ei ole voinut päätyä muuhun tulokseen kuin siihen, että ei halutakaan puuttua (valtionyhtiöiden ongelmiin). Halutaan hyväksyä se, että valtio-omisteiset yhtiöt toimivat kuin mitkä tahansa pörssiyhtiöt. Meidän mielestämme näin ei pitäisi olla, Lapintie sanoo.

Lapintien mielestä Häkämiehestä huomaa, että hänelle puolustusministerin tehtävä on ensisijainen. Lapintie kritisoi myös sitä, että Häkämies ei ole tiukemmin puuttunut yritysjohtajien saamiin jättipalkkioihin.

Vasemmistoliiton kansanedustajat olisivat myös valmiita lakkauttamaan valtio-omistuksista huolehtivan Solidium-yhtiön.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja