Mainos

Vasemmistoliitto moittii kovin sanoin sähköveron korotusta

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen mielestä pienkuluttajilta ei voida periä korkeaa sähkön hintaa samaan aikaan kun "monopoliyhtiöt keräävät jättivoittoja." Puoluetorveri Esko-Juhani Tennilän mukaan verojen korotuksilla keskusta kurittaa syrjäseutujen "ihmisriepuja".

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen kritisoi sähköveron korotuksia, jotka tietävät yhä suurempia sähkölaskuja kuluttajille.

-Ei ole oikeudenmukaista, että korkeaa sähkön hintaa peritään pienkuluttajilta samaan aikaan kun monopoliyhtiöt keräävät jättivoittoja. Sähköveron korotuksen tulee kohdistua yhtä lailla teollisuuteen ja kuluttajiin. Pelkästään kotitalouksiin suunnatut korotukset eivät takaa energian säästön riittävää toteutumista, Korhonen sanoo.

Hän laskee, että päästökaupan vuoksi kallistuva sähkön hinta tietää seuraavan viiden vuoden aikana yhdeksän miljardin lisälaskua kotitalouksille.

Korhonen vaatii, että energiayhtiöiden tulisi käyttää enemmän varoja uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Esko-Juhani Tennilä ihmettelee sähköveron korotuksia. Tennilä kummastelee keskustapuolueen valmiutta tukea kokoomuslaisen valtiovarainministerin esitystä nostaa bensaveroa ja kotitalouksien sähköveroa.

Tennilän mukaan veronkorotukset ovat raaka hyökkäys erityisesti syrjäseutujen vähävaraisia asukkaita kohtaan.

- Heidän on haettava kaikki palvelunsa omalla autolla kaukaa taajamasta, koska joukkoliikenneyhteyksiä ei enää ole. Monissa tapauksissa syrjäseutujen vanhemman väen on pakko lämmittää asuntonsa sähköllä, kun voimat eivät enää riitä halontekoon, sanoi Tennilä Kemissä.

- Näitä ihmisriepuja kepukin on nyt kurittamassa. Tiedossa on ollut, että pääministeri Vanhanen on pääkaupunkiseudun kasvun kiihdyttäjä, mutta se on uutta, että koko kepu on nyt syrjäseutuja vastaan, sanoi hän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.