Vasemmistoliiton Merja Kyllönen Stubbin tueksi, perussuomalaisten Sheikki Laakso valitsee Haaviston

Presidentinvaalin toinen kierros tuo yllätyksiä Haaviston ja Stubbin tukijajoukkoihin. Esimerkiksi vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen kokee kummatkin porvariehdokkaiksi.

Pekka Haavisto ja Alexander Stubb etenevät presidentinvaalissa toiselle kierrokselle. Heti ensimmäisen kierroksen vaalituloksen selvittyä tunnetut poliitikot ovat alkaneet kertoa, ketä aikovat toisessa erässä äänestää. 

Vasemmistoliiton suomussalmelainen kansanedustaja Merja Kyllönen ilmoittaa kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubbin Instagram-profiilissa äänestävänsä toisella kierroksella Stubbia. 

"Kun porvareista pitää kerran valita, niin valintani on Alex, kansainvälinen ja verkostoitunut älykäs osaaja, joka uskaltaa olla oma itsensä. Hänellä on sydäntä olla tukena kollegalle, myös niissä hetkissä, kun toiset mieluummin vaikenevat.", Kyllönen kirjoittaa. 

Jos päivitys ei näy, voit lukea sen tästä.

Kaikki vaalituloksesta MTV:n Tulospalvelussa!

Ensimmäisellä kierroksella Kyllönen antoi tukensa oman puolueensa Li Anderssonille. Kyllösen muotoilu "kun porvareista pitää kerran valita..." on mielenkiintoinen, koska valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas ja vihreiden tukema Pekka Haavisto on mielletty Stubbia punavihreämmäksi ehdokkaaksi. Tosin Haavisto itse on kieltänyt olevansa ainakaan punainen.

PS:n kansanedustaja äänestää Haavistoa

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas ja vihreiden tukema Pekka Haavisto puolestaan saa tukea perussuomalaisten kouvolalaiselta kansanedustajalta Sheikki Laaksolta. Laakso kertoo toisen kierroksen äänestyssuunnitelmastaan Kouvolan Sanomissa

Aina tukijat eivät siis välttämättä ole niitä ilmeisimpiä. Yksi Haaviston kampanjaa tukeneista on liikemies Björn "Nalle" Wahlroos. Tosin Wahlroos tukee Haavistoa 10 000 eurolla, kun Stubb saa pankkiirilta 25 000 euron satsauksen.

Lue myös:

    Uusimmat