MTV hemmottelee vaalikansaa tänään koko illan puolilleöin: Haaviston ja Stubbin Kaksintaistelu, etkot ja jatkot – tätä kaikkea on luvassa

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Katso suora lähetys tästä!

Presidenttiehdokkaat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto ottavat mittaa toisistaan MTV:llä keskiviikkona Presidentinvaalit: Kaksintaistelu -ohjelmassa kello 20. Ohjelman juontaa aiemmistakin vaalitenteistäkin tuttu uutisankkuri Jan Andersson.

Kansa valitsee paraikaa Suomelle seuraavaa presidenttiä. Yhdeksästä presidenttiehdokkaasta jäljellä on kaksi ehdokasta: kokoomuksen Alexander Stubb sekä valitsijayhdistyksen ja vihreiden tukema Pekka Haavisto.

Kaksituntisen Presidentinvaalit: Kaksintaistelu -ohjelman juontaja Jan Andersson on seurannut ehdokaskaksion kilpaa vaaleissa hyvinkin läheltä.

Andersson juonsi muun muassa MTV:n Presidenttitentin tammikuussa, jossa muiden ehdokkaiden lomassa Stubb ja Haavisto kertoivat näkemyksiään presidentin valtaoikeuksista, arvojohtajuudesta ja Suomen turvallisuuspolitiikasta.

"Viimeisiä hetkiä antaa kaikkensa"

Andersson sanoo, että Stubbin ja Haaviston keskustelu on kuin oppikirjaesimerkki diplomatian taidoista.

– Eroja pitää etsiä rivien välistä ja mahdolliset haastamiset ovat hyvin maltillisella tasolla. Tämä toistuu tentistä toiseen riippumatta siitä, millä areenalla he esiintyvät.

Andersson odottaa kaksikolta vieläkin rohkeampaa ja selkeämpää debattia, kuin mitä aikaisemmin on nähty – eli nyt on viimeisiä hetkiä antaa kaikkensa.

– Stubbin taktiikan voi ymmärtää, kun tarkoitus on välttää virheitä ja ylilyöntejä.

– Haavistolta toivoisin hieman rohkeampaa haastamisotetta. Tilanteita on ja yritystäkin, mutta ne saattavat mennä katsojalta ohi, mikäli ne tehdään liian varovaisesti.

– Nyt on ehdokkaiden vuoro kantaa kortensa kekoon. Vaalikansa tarkkailee!

Lyhyesti: Presidenttiehdokas Pekka Haavisto

Mutta kuka on Pekka Haavisto? Hän on pitkäaikainen ministeri, vihreiden vaikuttaja, siviilipalvelusmies ja valtiotieteiden ylioppilas, DJ Pexi.

Politiikan kulisseissa Haavisto tunnetaan liki ympärivuorokautisesti hommia paiskivana työmyyränä.

Asioihin perehtyvä ja sosiaalinen mutta kärsimätön Haavisto osaa olla itsenäinen – ja itsepäinenkin.

Katso alta MTV Uutisten kooste: Näin presidenttiehdokas Pekka Haavisto on muuttunut vuosien varrella.

Tältä Pekka Haavisto on näyttänyt vuosien varrella 2:21

Näin presidenttiehdokas Pekka Haavisto on muuttunut vuosien varrella.

Lyhyesti: Presidenttiehdokas Alexander Stubb

Kuka on Alexander Stubb? 55-vuotiaan Stubbin ura politiikassa alkoi toden teolla noin 20 vuotta sitten, kun hänet valittiin EU:n parlamenttiin.

Stubb sanoi vielä muutama vuosi sitten, ettei hän palaa ainakaan Suomen sisäpolitiikkaan.

Nyt tasavallan presidentin tehtävä on hänen tavoitteenaan.

Katso alta MTV Uutisten kooste: Tällainen on ollut Alexander Stubbin matka Suomen presidenttiehdokkaaksi.

Stubb on kulkenut politiikassa lähes 20 vuoden polun 2:22

Tällainen on ollut Alexander Stubbin matka Suomen presidenttiehdokkaaksi.

Ehdokkaiden yllättävät tukijat vieraina MTV:n Vaalistudiossa

Presidentinvaalien toisella kierroksella Stubbin ja Haaviston taakse on ilmaantunut myös yllättäviä tukijoita. 

Miksi SDP:n Jani Kokko päätyi tukemaan kokoomuksen presidenttiehdokasta? Entä mikä ratkaisi RKP:n Eva Biaudetin äänestyspäätöksen? 

Kokko ja Biaudet vieraana MTV:n Vaalistudiossa keskiviikkona kello 15.45 alkaen. Lähetys on katsottavissa MTV Katsomossa.

Vaalistudiossa vieraana myös ensimmäiseltä kierrokselta pudonnut presidenttiehdokas, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä.

Vaaliasetelmia analysoi lähetyksessä myös politiikan toimittaja Alec Neihum. Lähetyksen juontaa politiikan toimittaja Maria Nykänen.

Illan viimeistelee kello 22.35 MTV3:lla ja Katsomossa alkava Pöllöraati, joka arvioi Haaviston ja Stubbin suoritukset. Sitä seuraa kello 23 Vaaleihin Tommolan kanssa, jossa haastateltavina ovat presidenttiehdokkaiden puolisot Antonio Flores ja Suzanne Innes-Stubb.

Toisen kierroksen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina, 11. helmikuuta. Vaalipäivänä äänioikeutetut voivat äänestää omalla äänestyspaikallaan aamuyhdeksästä iltakahdeksaan.

Korjattu kello 10.13, Pöllöraadin alkamisaika 23.25:sta 22.35:een.

Lue myös:

    Uusimmat