Björn Wahlroos tukee Haaviston kampanjaa

Pekka Haaviston kampanja on tähän mennessä kerännyt vaalirahoitusta noin 750 000 euroa.

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaan, vihreiden tukeman Pekka Haaviston kampanja on julkaissut tietoja vaalikampanjan rahoituksesta. Vaalirahoituksen ennakkoilmoitus on toimitettu tänään Valtiontalouden tarkastusvirastolle (VTV), kampanja kertoo.

Tiedotteen mukaan vaalikampanjan rahoitus on yhteensä hieman yli 750 000 euroa. Kampanjan kulut ovat yhtä suuret.

Haaviston vaalikampanjan rahoituksesta yli puolet eli noin 456 000 euroa koostuu yksityishenkilöiltä saadusta tuesta. Kampanjaa on tähän mennessä rahoittanut noin 1 400 yksityishenkilöä.

Yksityishenkilöistä tukea ovat antaneet Haaviston kampanjalle muun muassa talousvaikuttaja Björn Wahlroos sekä Herlinin teollisuussukuun kuuluva Anna Herlin. Wahlroos on antanut tukea 10 000 euroa ja Herlin 25 000 euroa. Lisäksi talousvaikuttaja Anne Brunila on antanut kampanjalle 2 000 euroa.

Vihreä liitto tukee Haaviston kampanjaa noin 125 000 eurolla. Yrityksiltä saatua tukea on runsaat 117 000 euroa.

Haaviston kampanjan mukaan ennakkoilmoitus perustuu tämänhetkiseen varainhankinnan tilanteeseen ja arvioon kampanjan kuluista.

VTV:n ylläpitämällä verkkosivustolla ei vielä maanantaina alkuiltapäivästä näkynyt yhdenkään ehdokkaan ennakkoilmoitusta vaalirahoituksesta.

Marinin yritys Urpilaisen tukijana

SDP:n presidenttiehdokkaan Jutta Urpilaisen kampanja kertoi jo perjantaina ennakkotietoja vaalikampanjan rahoituksesta.

Urpilaisen vaalikampanjan rahoitus on yhteensä 767 000 euroa, josta suurin osa eli 550 000 euroa on puolueelta saatua tukea. Lisäksi Urpilaisen kampanja sai muun muassa 50 000 euroa entisen pääministerin Sanna Marinin (sd.) yritykseltä MA/PI Oy:ltä.

Tiedotteen mukaan Urpilaisen kampanja jättää ennakkoilmoituksen vaalirahoituksesta VTV:lle maanantaina.

Ennakkoilmoitus vapaaehtoinen

Presidenttiehdokkaiden vaalikampanjat voivat jättää ennakkoilmoituksen vaalirahoituksesta ensi viikon perjantaihin eli 26. tammikuuta mennessä. Vaalipäivä on 28. tammikuuta.

Helsingin Sanomien mukaan VTV toivoo, että presidenttiehdokkaat kertoisivat ennakkotietoja vaalirahoituksestaan ennen kuin ennakkoäänestys alkaa tämän viikon keskiviikkona.

Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen, mutta vaalien jälkeen tehtävä vaalirahoitusilmoitus on kaikille presidenttiehdokkaille pakollinen.

Presidentinvaaleissa ei ole ylärajaa sille, kuinka paljon vaalirahaa ehdokas voi ottaa vastaan yksittäiseltä tukijalta. Tuen antaja on nimettävä, jos saatu tukisumma on 1 500 euroa tai enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat