Rehnin ja Halla-ahon kannattajien kosiskelu jo läpinäkyvää, sanovat Stubbin ja Haaviston yllätystukijat

Presidentinvaalit: Kaksintaistelu - etkolähetys 31:00
VIDEO: Näin Stubbin ja Haaviston yllätystukijat kommentoivat äänien kalastelua

Pudonneiden ehdokkaiden kannattajien kosiskelu on ollut läpinäkyvää, sanovat MTV:n Vaalistudiossa vierailleet kansanedustajat.

Presidenttiehdokkaat Alexander Stubb (kok.) ja Pekka Haavisto (valitsijayhdistys, vihr.) tavoittelevat vaalien toisella kierroksella etenkin kisasta pudonneiden ehdokkaiden äänestäjiä.

Kisasta pudonneiden perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Jussi Halla-ahon ja valitsijayhdistyksen ja keskustan ehdokkaan Olli Rehnin kannattajien kosiskelu alkaa olla jo läpinäkyvää, sanoo MTV:n Vaalistudiossa vieraillut SDP:n Jani Kokko, joka on toisella kierroksella asettunut Stubbin taakse.

– Lievästi sanottuna. Kyllähän se alkoi heti vaalien jälkeisenä maanantaina molemmilla ehdokkaillta, sanoo MTV:n Vaalistudiossa vieraillut SDP:n Jani Kokko, joka on toisella kierroksella asettunut Stubbin taakse.

Katso Haaviston ja Stubbin kohtaaminen MTV:n Kaksintaistelussa tänään keskiviikkona kello 20 tästä!

Kokko mainitsee esimerkkinä HS:n vaalitentin, jossa ehdokkaita pyydettiin kertomaan retorisesti vaikuttavia puheita. Stubb mainitsi Barack Obaman puheen ja Haavisto Johannes Virolaisen viljantähkäpuheen.

– Historian tutkijana ja poliittiseen retoriikkaan perehtyneenä tämä puhe ei olisi ensimmäisenä noussut mieleeni, tässäkin ehkä nähtiin vähän kosiskelua keskustan suuntaan, Kokko sanoo.

RKP:n kansanedustaja, Haavistoa tukeva Eva Biaudet on myös tunnistanut ehdokkaiden kosiskelun.

– Alex (Stubb) vastasi, että laskiaispulla sekä hillolla että mantelilla. Se oli kyllä se huippu, koska tämä on tietenkin perinteisesti mielipiteitä jakava kysymys.

MTV:n Vaalistudiossa Kokko ja Biaudet kertovat myös, miksi päätyivät julkisesti tukemaan toisen kierroksen ehdokasta siitä huolimatta, että SDP tai RKP eivät virallisesti tue kumpaakaan ehdokasta.

Lue myös:

    Uusimmat