Vasemmistoliiton Andersson kritisoi pääkaupunkiseudun koronatoimia MTV:n haastattelussa: Näyttää siltä, että yritetty mennä liikaa talouden ehdoilla

Vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin mielestä näyttää siltä, että pääkaupunkiseudulla on koronan torjunnassa yritetty mennä liikaa talouden ehdoilla.

– Ymmärrän, että on huolta siitä, miten yritykset pärjäävät, mutta mielestäni on syytä painottaa, että Suomen esimerkki näyttää, että terveys ja talous eivät ole vastakkaisia. Tekemällä tiukkaa politiikkaa tartuntojen pitämiseksi minimissä tehdään myös parasta talouspolitiikkaa, sanoo Andersson MTV Uutisten haastattelussa.

Andersson sanoo, että leviämisvaiheen rajoitustoimet voisivat pääkaupunkiseudulla olla tiukempiakin.

– Toivon, että pääkaupunkiseudulla on valmiutta seurata tilannetta ja tarvittaessa tiukentaa suosituksia, sanoo Andersson MTV Uutisille.

Andersson sanoo ymmärtävänsä, että pääkaupunkiseudulla koronan hillitseminen on vaikeampaa kuin pienemmillä paikkakunnilla, mutta toisaalta pääkaupunkiseudun toimilla on väliä, sillä se on ratkaisevassa asemassa koko maan koronatilanteen näkökulmasta.

Vaasan seudulla tiukemmat toimet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti eilen kieltävänsä kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella maanantaista 23.11. lähtien kolmeksi viikoksi, pääkaupunkiseudun siirryttyä leviämisvaiheeseen. Lisäksi pääkaupunkiseudulla esimerkiksi keskeytetään yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta samaksi ajaksi.

Valtioneuvoston linjaus sallisi tiukemmat rajoitustoimet leviämisvaiheessa. Koronatilanteen vaiheet ovat lievimmästä vaikeimpaan lueteltuna perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Vaasan seudulla leviämisvaiheen kokoontumisrajoitus oli tiukimmillaan kymmenen henkilöä. Alueen oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen ja suurin osa Vaasan liikuntatiloista suljettiin.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on sanonut, että pääkaupunkiseudun rajoitusten tarvetta on arvioitu viikoittain Suomen parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja