Mainos

Varusmiehillä pulaa puhtaista kalsareista – Varusmiesliitto: Aivan käsittämätöntä

Varusmiesliitto on huolissaan Puolustusvoimien kyvystä toimittaa puhtaita alusvaatteita varusmiehille. Liiton kannanotossa todetaan, että varusmiehiltä kantautuvien viestien mukaan tauot pyykinvaihtojen välillä venyvät jopa kolmen viikon mittaisiksi.  

– On aivan käsittämätöntä, että varusmiehille ei pystytä takaamaan puhtaita vaatteita. Tällaisista asioista ei pitäisi joutua huomauttamaan, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos.  

Varusmiesliitto vaatii Puolustusvoimia kiinnittämään tarkemmin huomiota siihen, että varusmiehet pääsevät riittävän usein varusteiden vaihtoon. Liiton mukaan sopiva väli varusteiden vaihdoille on kerran viikossa.  

Liiton mukaan pyykinvaihtoajat ovat venähtäneet erityisesti silloin, kun varusmiehillä on ollut pitkiä maastoharjoituksia. Liiton mielestä maastoharjoitukset eivät ole riittävä syy varusteiden vaihdon väliin jättämiselle.  

– Kriisitilanteessa varusvaihto ei tapahdu varusvarastolla, vaan pyykinvaihto suoritetaan paikan päällä maastossa mahdollisimman lähellä joukkoja. Varusvaihtojen suorittaminen myös maasto-olosuhteissa olisi erittäin hyvää harjoitusta huoltojoukoille, toteaa puheenjohtaja Vuornos. 

Puolustusvoimain pääesikunnan tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara arvioi, etteivät kolmen viikon pituisiksi venähtäneet pyykinvaihtovälit ole kovin yleisiä. Karhuvaara on samaa mieltä Varusmiesliiton kanssa siitä, että sopiva väli varusteiden vaihdoille on kerran viikossa.  

– Ei ole syytä epäillä varusmiehiltä tulleita viestejä, mutta ehkäpä tässä on kyse huonosta poikkeuksesta. Joka tapauksessa tästä pitää nyt ottaa opiksi, Karhuvaara sanoi.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.