Varpu Hintsanen menetti lapsensa vuosi sitten – käy haudalla päivittäin: "Toisinaan muistot aiheuttavat valtavaa surua, ikävää, jopa tuskaa"

14:44
Varpu ja Sami Hinstanen Viiden jälkeen -ohjelmassa: "Lapsen kuolemasta selviytyminen on vienyt koko kolme vuotta"

Varpu kertoo Instagram-päivityksessään, että joutui päästämään tyttärestään viime kesänä fyysisesti irti. Henkisesti hän ei tule koskaan päästämään. 

Varpu Hintsanen  ja hänen juontajamiehensä Sami Hintsanen kohtasivat viime kesänä suuren surun. Varpun vasta kahdeksanvuotias Senja-tytär menehtyi kesällä syöpään. Senja sai syöpädiagnoosin ollessaan vasta viisivuotias.

Varpu kertoo tuoreessa Instagram-päivtyksessään  saavansa päivittäin kysymyksiä siitä, että käykö hän haudalla päivittäin. Häneltä kysytään myös sitä, että saako siellä käydä edes päivittäin, vai tulisiko päästää irti. 

– Minä käyn lapseni haudalla päivittäin. Minulle se on arvokas ja tärkeä, meidän kahden hetki – mun ja Senjan. Ihan niin kuin kenelle tahansa vanhemmalle, joka lukee lapselleen iltasadun tai kyselee ruokapöydässä päivän kuulumiset. Niihin mulla ei ole enää mahdollisuutta, mutta tähän on, hän kirjoittaa. 

Varpu kertoo jääneensä miettimään irti päästämistä ja sen merkitystä. 

– Ajattelen, että 18.6. vuosi sitten jouduin päästämään irti. Päästämään irti fyysisestä lapsestani – henkisesti en ajatellut koskaan päästääkään. Ja miksi pitäisikään? Mulle meidän yhteyden säilyttäminen on valtavan tärkeää. Senja on elämässäni mukana joka ikinen päivä – nyt ja aina. Ajatuksissa, muistoissa, yhteisissä hetkissä ja tilanteissa.

Varpu kertoo, että toisinaan muistot aiheuttavat hänessä laajalti surua, ikävää ja jopa tuskaa.

– Tänään olin pudota keittiön lattialle polvilleni nähdessäni aviomiehen jääkaappiin ostaman mansikkalaatikon. Silmissä sumeni, kurkkua kuristi ja kyyneleet vierivät lupaa kysymättä poskille.

Varpu kertoo, että Senja-tytär oli syönyt viimeiset viikkonsa mansikoita, koska mikään muu ei ollut enää maistunut. 

– Nyt mansikkalaatikon näkeminen oli tuskallista, vaikka niihin liittyvät muistot kauniita ovatkin, hän kirjoittaa. 

Lue koko Varpun postaus tästä

Sami ja Varpu Hintsanen vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa viime vuoden lokakuussa muistelemassa Senja-tytärtä. 

He olivat seurustelleet lähes vuoden ajan, kun Senjan sairaus selvisi. Pari oli kuitenkin ehtinyt suunnitella yhteistä arkea samanikäisten lasten kanssa. Senjan diagnoosi muutti kaiken. 

– Kun sairaus iski, ei ollut mitään jäljellä siitä, mitä olimme kuvitelleet. Piti rakentaa arki kaikin puolin uudestaan ja siirtyä sellaiseen elämänmoodiin, jossa ei ole tulevaisuuden suunnitelmia. Katsotaan, millainen olo huomenna on, Sami pohti Joanna Kuvajan haastattelussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja