Varoitus vakuutusyhtiöltä: Onnettomuuspaikalla ei kannata ryhtyä sopimaan korvauksista

Suomessa sattuu vuosittain noin 100 000 liikennevakuutuksesta korvattavaa liikennevahinkoa. Vakuutusyhtiön korvauspäällikkö tähdentää, että onnettomuuspaikalla ei kannata alkaa sopia korvauksista.

LähiTapiolan ajoneuvovakuutusten korvauspäällikkö Mikko Tulla toteaa, että liikennevahingot kannattaa aina hoitaa vakuutusyhtiön kanssa tekemällä vahinkoilmoitus.

– En suosittele sopimaan onnettomuuksia kolaripaikalla maksettavalla rahallisella korvauksella. Silmämääräisesti pieniltäkin vaikuttavista kolarivahingoista voi aiheutua mittavia korjauskuluja, jotka voivat nousta tuhansiin euroihin. Vakuutusyhtiön kanssa asioimalla voi varmistua sen, että saa itselleen kuuluvan korvauksen, Tulla sanoo LähiTapiolan verkkosivuilla.

LähiTapiolan mukaan liikenneonnettomuuden osallisten kannattaa aina vaihtaa yhteystietonsa ja kirjata ylös onnettomuudessa osallisina olleiden ajoneuvojen rekisteritiedot.

Valokuvaa vahingot!

Onnettomuuspaikalla on hyvä ottaa valokuvia vahingoista ja onnettomuuspaikasta ja epäselvissä tilanteissa on myös syytä kirjata silminnäkijöiden yhteystiedot ylös.

– Onnettomuuspaikalle saapuvan tai onnettomuuteen joutuneen on pyrittävä estämään lisävahinkojen syntyminen, varoitettava muita tielläliikkujia sekä kykyjensä mukaan autettava loukkaantuneita tai avuttomaan tilaan jääneitä, kertoo komisario Pasi Tuominen Helsingin poliisilaitokselta LähiTapiolan verkkosivuilla.

Hätänumeroon on syytä soittaa, jos on tullut henkilövahinkoja tai hätätilanne, joka vaatii apua.

– Poliisi pitää kutsua liikenneonnettomuuspaikalle aina, kun onnettomuudessa on joku kuollut tai loukkaantunut tai jos on syntynyt merkittävää aineellista vahinkoa. Mikäli onnettomuudesta on haittaa muulle liikenteellä tai tilanteeseen liittyy epäselvyyksiä, niin on myös hyvä ilmoittaa poliisille, Tuominen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat