Varoittava video: Älä koskaan sammuta rasvapaloa vedellä!

Joulun alla on hyvä kerrata alkusammutusohjeet vahinkojen varalta. 

Jos rasvakattila leimahtaa liekkeihin, on tärkeintä muistaa, ettei paloa saa missään nimessä sammuttaa vedellä. Veden heittäminen liekkeihin voi koitua koko asunnon ja pahimmillaan ihmistenkin kohtaloksi. Katso videolta, mitä tapahtuu, kun turvallisuuskouluttaja Timo Levänen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta heittää rasvapaloon vettä. 

Palohälytin ja liesihälytin tärkeitä turvallisuusvälineitä

If Vahinkovakuutusyhtiö muistuttaa, että pohjaan palanut ruoka sytyttää harvoin varsinaista tulipaloa, mutta savuttaa sankasti. Sen sijaan lieden päälle unohtuneet talouspaperirullat, patalaput, puurokauhat ja muut voivat aiheuttaa vakavankin vaaran.

– Käsitykseni mukaan monille suomalaisille on epäselvää, mikä liesihälytin on tai miten se toimii. Laitehan alkaa hälyttää, jos se havaitsee liedellä korkean lämpötilan. Siksi alkamassa oleva tai jo alkanut liesipalo voidaan havaita ja sammuttaa vikkelästi, Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari-Pekka Koskela kertoo.

Koska liesihälytin sijaitsee liesituulettimessa, se ehtii hälyttää paljon aikaisemmin kuin tavallinen savuun reagoiva palovaroitin, joka on asennettu kattoon ja pahimmassa tapauksessa kauas keittiöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja