Varo kohtalokkaita virheitä meikkivoiteen käytössä – asiantuntija neuvoo

Meikkivoide löytyy lähes jokaisen naisen meikkipussista, mutta oletko osannut valita itsellesi parhaiten sointuvan voiteen? Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher opastaa, mikä meikkivoiteen tehtävä on ja miten vältät yleisimmät virheet.

Meikkivoide on monen naisen luottotuote meikkiä tehdessä: Kauneusvinkit-sivuston Suuressa kauneuskyselyssä* kävi ilmi, että peräti 49 prosenttia kyselyyn vastanneista käyttää arkimeikissään meikkivoidetta.

Meikkivoiteen tarkoitus on tuoda iholle kuulautta, heleyttää, piilottaa pieniä virheitä sekä korostaa ihon omaa luonnollista sävyä – ei peittää sitä.

– Meikkivoiteen tarkoitus ei ole tummentaa ihoa. Monet käyttävätkin aivan liian tummaa meikkivoidetta. Liian tumma tai liian vaalea meikkivoide ei näytä hyvältä, kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher muistuttaa.

– Vaalea meikkivoide toimii nuorella iholla, mutta aikuisella iholla se on katastrofi, sillä se saa ihon näyttämään harmaalta. Siksi on tärkeää valita meikkivoide oman ihon sävyn mukaan, lähelle omaa sävyä.

Meikkivoidetta valitessa kannattaa sävyä kokeilla leukaluun lähettyville, lähelle korvaa ja kaulaa, jotta oikean sävyinen tuote löytyisi varmasti.

Sekoita rohkeasti meikkivoiteita keskenään

On myös tärkeää muistaa, että oma ihon sävy sekä ihotyyppi saattaa muuttua muun muassa vuodenaikojen myötä tai vain ajan myötä: kesällä iho on päivettynyt ja vanhemmiten normaali ihotyyppi voi muuttua esimerkiksi sekaihoksi. Tämä kannattaa ottaa huomioon meikkivoidetta valitessa: meikkivoiteita löytyy myös eri koostumuksissa, kuten voidemaisena, öljypohjaisena, sävyttävänä ja mattapintaisena.

– Muista, että voit sekoitella eri meikkivoiteita ja niiden sävyjä keskenään saadaksesi parhaimman tuloksen, Gallacher opastaa.

Esimerkiksi voit sekoittaa keskenään tummempaa kesäsävyä ja vaaleampaa talvisävyä.

Ehostuksen lisäksi eri meikkivoiteet suojaavat, hoitavat, kosteuttavat ja ravitsevat ihoa.

– Suosittelen lämpimästi CC-meikkivoidetta, se on todellinen hittituote. Se on pitkäkestoinen, neutralisoi punaisuutta, heijastaa valoa ja on ihanan ohkainen, ja silti siinä on maksimaalinen peitto, asiantuntija kehuu.

– Meikkivoide kannattaa ottaa myös mukaan, sillä meikkivoiteella voi pakkailla meikkiä päivän aikana, jos on hyvä meikkipohja alla. Huulenympärysihoa ja kulmia voi korjailla myös valokynällä.

*Lähde: Suuri Kauneuskysely 2013 (tiedot kerätty 28.5.–9.8.2013)

Lue myös:

    Uusimmat