VARin tulikaste Mestarien liigassa onnistui – syksyllä kilpailussa viheltänyt suomalaistuomari: ”Tuo erotuomareille turvaa kentällä”

Videotuomarointijärjestelmä VAR otettiin Mestarien liigassa käyttöön alkaneissa pudotuspeleissä. Ensimmäisen kerran kilpailussa sitä käytettiin viime keskiviikkona pelatussa Ajaxin ja Real Madridin välisessä ensimmäisessä osaottelussa.

Ajax teki ottelun avausmaalin 39. peliminuutilla, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Päätuomari Damir Skomina näki Ajax-hyökkääjän olleen paitsioasemassa ja häirinneen maalivati Thibaut Courtoisia.

Alkulohkojen merkittävin hetki suomalaisittain oli suomalaisen tuomarikuusikon viheltämä ottelu Atlético Madridin ja Monacon välillä. Antti Munukka toimi toisena päätytuomarina.

– Olen ehdottomasti VARin kannattaja. Se poistaa suurimmat virheet, tuo erotuomareille turvaa kentällä ja vähentää tuomareihin kohdistuvaa huomiota, Munukka sanoi Tulosruudun haastattelussa maanantaina.

VARin mukaantulon myötä päätytuomareita ei enää tarvita.

– Syksyllä tehtiin töitä vielä kuusikkona ja nyt VAR hoitaa osan tehtävistä. Kovasti tehdään hommia, että päästään viheltämään takaisin Eurooppa-liigaan ja sitä kautta Mestarien liigaan, Munukka sanoi.

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.


 

Lue myös:

    Uusimmat