VAR käyttöön Mestarien liigan pudotuspeleissä – "Cityn rankkari lisäsi painetta"

Videotuomarointijärjestelmä VAR otettiin tiistaina käyttöön myös jalkapallon Mestarien liigassa. Toimintatavat uuden tekniikan kanssa ovat teoriassa selvät, mutta C Moren asiantuntija Petri Pasasen mukaan käytäntö osoittaa toisinaan vielä muuta.

VAR esiteltiin suurelle yleisölle kesän 2018 jalkapallon MM-kisoissa. Vastaanotto ja kokemukset olivat erittäin positiiviset ja tekniikka alkoi laajentua kansallisiin sarjoihin. Mestarien liigaan se saapui kuitenkin vasta tiistaina alkaneisiin pudotuspeleihin.

Juventus ja seuran presidentti Andrea Agnelli alkoivat kovin sanoin vaatia VARin käyttöönottoa myös Mestarien liigassa vuoden takaisen puolivälierien toisen osaottelun tapahtumien jälkeen Real Madridia vastaan. Madridille vihellettiin tuolloin dramaattinen ja mielipiteitä jakanut rangaistuspotku ottelun loppuhetkillä, joka vei espanjalaisjoukkueen jatkoon.

Raheem Sterlingin härski filmaus syksyn alkulohkossa (video alapuolella) oli myös omiaan lisäämään VARin käyttöönottoa vaativia puheenvuoroja.


Petri Pasanen on uuden järjestelmän kannattaja, mutta näkee siinä myös kehitettävää.

– Vaikka erotuomaripomo kuinka selkeästi selittää mitä tuomitaan ja miksi, oma kokemukseni esimerkiksi Bundesliigan seuraamisen perusteella on, etteivät kriteerit ole edelleenkään selvät milloin joku käsivirhe tuomitaan ja milloin ei.

– Jos itse olisin paikan päällä pelissä kannattajana, toivoisin tarkistuksen alla olevan tilanteen näkyvän stadionin videonäytöllä samaan aikaan. Se lisäisi läpinäkyvyyttä, Pasanen sanoo.

Mestarien liigan neljännesvälierät jatkuvat keskiviikkona Ajaxin ja Real Madridin sekä Tottenhamin ja Dortmundin välisillä otteluilla.

Kaikki mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat