Varaudu näihin sairauksiin lomamatkalla

Hiihtolomailijan kannattaa varautua myös sairastumisiin ja pakata mukaan ensiapuvälineitä sekä hankkia matkavakuutus. Matkoilla sairastetaan yleensä aivan tavallisia tauteja - ripulia, korvatulehdusta ja flunssaa. Myös keuhkoputkentulehdus ja vatsakivut ovat matkalla yleisiä.

Suomalaiset kärsivät lomamatkoilla useimmiten flunssaan tai vatsan toimintaan liittyvistä oireista. Myös allergiat ja lämpimissä maissa ihon palaminen ovat tuttuja vaivoja matkalla.

Suomalaiset sairastuvat useimmin siellä, minne matkustetaan eniten. Kotimaan matkojen jälkeen sairaus kaataa petiin useimmin Espanjassa ja Thaimaassa. Tiedot selviävät vakuutusyhtiö Ifin tilastoista.

Matkalle lähtiessä kannattaa hankkia matkavakuutus, sillä se kattaa muun muassa matkalla alkaneiden sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja sekä vakavissa tapauksissa kotiinkuljetuskuluja. Lääkäri- ja kotiinkuljetuskulut voivat yllättää ilman matkavakuutusta matkustavan.

Eurooppaan matkustavien kannattaa hankkia lisäksi ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka oikeuttaa kohdemaan julkiseen sairaudenhoitoon. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kuitenkaan kata esimerkiksi käyntejä yksityislääkärillä tai ambulanssilentoja Suomeen.

Yleisimmät sairaudet ulkomaan matkoilla, top 5:

Ripuli
Korvatulehdus
Flunssa
Keuhkoputkentulehdus
Vatsakipu

Lähde: Deski

Kuva: Colourbox.com

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja