Mainos

Poikkeuksellinen törttöilysarja: Porvoolaisnuori vangittu 13-vuotiaan kuristamisesta, useista varkauksista ja kymmenien pyörien tuhoamisesta

19-vuotiaalla porvoolaismiehellä on ollut poikkeuksellisen vauhdikas kesä negatiivisessa mielessä. Nuorukainen on parhaillaan vangittuna Porvoon poliisiasemalla. Häntä epäillään varkauden yrityksestä, varkaudesta, vahingonteosta, törkeästä varkaudesta ja ryöstöstä.

Rikosvyyhtiin on kulunut aikaa reilu kuukausi. Nuori mies jäi ensimmäisen kerran kiinni 22. heinäkuuta. Tuolloin hän murtautui Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevaan ravintolaan, josta hänen epäillään anastaneen rahaa. Samalla selvisi, että mies oli ollut samalla asialla samassa paikassa muutama päivä aiemminkin.

4. elokuuta mies päätyi jälleen tekemisiin poliisin kanssa. Tuolloin hänen epäillään ryöstäneen 13-vuotiaalta lapselta pankkikortin ja pienen määrän rahaa. Miehellä oli mukanaan kaksi rikoskumppania. Tuolloin mies määrättiin matkustuskieltoon.

24. elokuuta Maistraatinkadulla syttyi palamaan varastorakennuksen terassi, ja sama mies oli jälleen epäiltynä. Viisi päivää myöhemmin poliisi keskeytti miehen aikeet pyrkiä murtautumaan kolmannen kerran samaan ravintolaan. Mies pakeni, mutta hänet otettiin kiinni seuraavana aamuna.

Tutkinnassa miehen tihutöiden kohteeksi on paljastunut myös muita porvoolaisravintoloita, josta hän on nuorten rikoskumppaniensa kanssa vienyt rahaa ja alkoholia. Heitä epäillään myös murtojen valmistelemisesta muihin ravintoloihin.

Rikoslistan huipennukseksi selvisi, että vangittu mies kavereineen on tuhonnut useita polkupyöriä polttamalla, heittämällä kerrostalon katolta sekä upottamalla Porvoon jokeen. Tässä vaiheessa näitä tapauksia selvitetään ympäristön turmelemisena sekä varkausrikoksina.

Pelastuslaitos on nostanut Porvoon joesta kävelysillan lähistöltä noin 30 tuhottua polkupyörää sekä muuta romua heinäkuussa. Sukellustyöt jatkuvat vielä muissa kohteissa rikoskokonaisuuden hahmottamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja