Mainos

Varainkeruun mullistus: Rahaa voi lahjoittaa pankkiautomaateilla

Lahjoitusmuodot hyväntekeväisyyteen lisääntyvät. Kehitysyhteistyöjärjestö Plan käynnistää maaliskuun lopussa keräyksen, jossa pankkiautomaateilla asioivilla on mahdollisuus lahjoittaa euro Planin Koska olen tyttö -kampanjaan.

Kampanja vastaa suuren yleisön toiveeseen helposta ja vähillä kustannuksilla tehtävästä lahjoittamisesta, kirjoittaa Plan-lehti. Kampanja on käynnissä huhtikuun ajan.

Pankkiautomaatilla asioivalta kysytään noston yhteydessä, haluaako hän tukea Planin kampanjaa. Jos asiakas vastaa myöntävästi, esimerkiksi 20 euron nosto onkin 21 euroa. Automaatissa on ohjeet, miten lahjoituksen voi myös jättää tekemättä.

Planin mukaan keräys vastaa tutkimustuloksiin, joiden mukaan suomalaiset lahjoittaisivat kyllä rahaa hyväntekeväisyyteen, jos se hoituu helposti ja ilman keräyskuluja.

Planin markkinointijohtaja Kirsi Mettälän mukaan kampanja voisi tuottaa jopa 15 miljoonaa euroa. Sen verran automaatteja käytetään kampanjan aikana ja jos kaikki lahjoittaisivat, summa olisi siinä.

- Hyväntekeväisyysalalla tämä on varmasti mullistavin uudistus sitten Lotto-pelin lanseerauksen, Mettälä iloitsee Plan-lehdessä.

Planin kampanja tehdään yhteistyössä Automatia Pankkiautomaatit Oy:n kanssa. Tempaus lanseerataan eduskunnassa, joten sillä on poliitikkojenkin tuki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.