Kevään railakkaimman juhlan, vapun valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokeri antaa simalle sen ominaismaun ja värin; mitä enemmän simaan käytetään fariinisokeria, sitä tummempaa ja aromikkaampaa juomasta tulee.
Siman valmistus kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin ennen vapun juhlia, sillä se valmistuu juotavaksi nopeimmillaan hiukan alle viikossa.
Siman teko on mukavaa touhua porukallakin, kannattaa siis kokeilla siman valmistusta koko perheen kanssa tai ystäväporukalla! Sima on oivallinen kuplajuoma myös muissa kevään ja kesän juhlissa, kuten äitienpäivänä, lakkiaisissa ja juhannuksena.
Säilytä fariinisokeri oikein
Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä noin kolme vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua. Fariinisokeri kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna. Kovettunut fariinisokeri on täysin käyttökelpoista, ja pehmentämiseen on näppäriä konsteja:
Perinteinen keino on lisätä Fariinisokeri-pussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä.
Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.

