Vappujuhlien aikataulu – varaudu ajoissa, vältä vikatikit!

Kun varaudut vappujuhliin hyvissä ajoin, vältät vikatikit ja hikihattuisen stressin. Ota päiväkohtainen aikataulu avuksesi!

Vappuaatto ajoittuu vuonna 2013 tiistaille 30. huhtikuuta ja piknikeistään tunnettu virallinen vappupäivä keskiviikolle 1. toukokuuta. Jos aiot järjestää vappujuhlat, on nyt viimeinen hetki ryhtyä tuumasta toimeen. Kun jaat juhlajärjestelyt eri päiville, ei stressiä synny ja vältyt kiireisiltä sudenkuopilta ja vikateikeiltä. Tämä päiväkohtainen aikataulu tekee sinusta vappujuhlien kiitellyn emännän!

Perjantai 26.4. – Suunnittele, hoida suunkostuke

Suomalaisissa vappujuhlissa kuluu tunnetusti kuplivaa – ja hitusen muutakin. Suunnittele juhliesi tarjonta suunkostukkeiden osalta jo vaikkapa työviikon päätteeksi ja suunnista ennen kiireisimpiä päiviä alkoholiostoksille.

Olethan muistanut kutsua juhlavieraasi ajoissa? Jos aikomuksenasi on pitää nyyttärit, ehdota juhlavieraille tarpeeksi ajoissa, mitä kukakin voisi tuoda. Sitä helpompaa vieraan on saapua, mitä tarkemmat ohjeet hän saa. Ota huomioon, että kaikilla ei ole varaa ylellisyyksiin! Voit antaa myös monta vaihtoehtoa eri hintaluokista.

Lauantai 27.4. – Varaa päivä ruokaostoksille

Vältät ruuhkat ja stressin, kun käyt ruokakaupassa etukäteen. Kun olet suunnitellut menun valmiiksi ja tehnyt listan, on ruokakauppaan helppo suunnistaa. Valitse kauppa, josta löydät kaikki ruoka-aineet kerralla. Jos et liiku autolla ja haaveissa siintää suuret juhlat, kannattaa mukaan ottaa kantoapua. Onhan jääkaapissa varmasti tilaa kylmäsäilytystä kaipaaville ruoka-aineille?

Apua ruokavalintoihin Makuja-sivuilta:Munkit, boolit ja grilliherkut – kaikki vapun reseptit!

Sunnuntai 28.4. – Siivouspäivä

Aurinkoiseen kevätsunnuntaihin sopiva puuha on kodin siivous koko konkkaronkalla. Jokainen käsipari auttaa selviytymään urakasta nopeammin. Ota aikaa, pidä taukoja. Kun siivoat hyvissä ajoin ennen juhlapäivää, on mieli rennompi h-hetkellä.

Maanantai 29.4. – Unohtuiko jotain?

Huomenna on vappuaatto! Onko jotain unohtunut? Muista varata juhlia varten tarpeeksi vessapaperia, kertakäyttöisiä astioita ja aterimia, myös alkoholitonta juotavaa, kahvia ja sen lisukkeita, kuten maitoa ja sokeria, talouspaperia, serviettejä – ja tietenkin kuohuviiniä. Nyt sinulla on vielä mahdollisuus käydä kaupoilla, jos vaikka haluat koristella kodin vappuhenkeen serpentiinillä ja ilmapalloilla.

Tietäväthän juhlavieraat: Minne ovat saapumassa? Monelta tulevat? Mikä on illan pukukoodi?

Tiistai 30.4. – Vappuaatto

Hengähdä ja nauti. Kukaan ei rakasta kireää emäntää, siksi oletkin hoitanut juhlavalmistelut jo etukäteen.

Ole ystävällinen myös naapureille: informoi heitä mahdollisesta metelistä – tai kutsu vaikka juhlavieraiksi!

Keskiviikko 1.5. – Vappupäivä

Nauti! Järjestitpä sitten juhlasi jo vappuaattona tai vasta nyt varsinaisena vappupäivänä, saat nauttia. Jos juhlat ovat jo historiaa, voit kuluttaa vappupäivän vaikkapa piknikillä edellisen päivän ruokarääppeet mielessä.

Lue myös:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja