Älä stressaa siivouksesta – näin se hoituu helposti!

Huomaatko stressaavasi siivouksesta jo ennen kuin olet sen aloittanutkaan? Tässä vinkit nopeaan, helppoon ja rennompaan kodin siivoukseen.

Tuntuuko koti taas tunkkaiselta ja likaiselta? Siivouksen vuoksi ei tarvitse rehkiä koko päivää, kun olet tehokas ja tiedät, mitä teet.

1. Tee pelisuunnitelma

Jos odotat seuraa, eikä sinulla ole aikaa siivota koko taloa, keskity vain ruuhkaisimpiin tai sotkuisimpiin alueisiin. Ennen kuin sukellat työntouhuun, suunnittele siivoustasi.

Aloita ensin isoista urakoista, ja huolehdi vasta myöhemmin pienemmistä yksityiskohdista. Yleensä paras on aloittaa huoneesta, jonka siivousta inhoat eniten, sillä sen jälkeen loput ovat helppo nakki.

2. Avaa ikkunat

Tunkkainen ilma voi tehdä kodistasi likaisemman oloisen kuin se oikeastaan onkaan. Jos sää sallii, avaa ikkunat ja päästä aurinko ja raikas ilma sisään.

Jos odotat vieraita pian saapuvaksi, voit käyttää ilmanraikastimia, tuoksukynttilää tai leipoa tuoksuvia pikkuleipiä, jotka toivottavat vieraasi tervetulleeksi.

3. Imuroi nopeasti

Sen sijaan, että siivoaisit ja imuroisit jokaisen huoneen kerrallaan, imuroi koko asuntosi yhdellä kertaa. Näin sinun tarvitsee kaivaa imuri esiin vain kerran, eikä sinun tarvitse murehtia, kuljetatko likaa toisesta huoneesta juuri siivottuun huoneeseen akaisin.

4. Pyykkää pitkin viikkoa

Älä säästä koko pyykkirumbaa viikonlopulle. Tee siitä jokailtainen tapa, ja tulet huomamaan kuinka paljon siistimpi kotisi on ilman likaisia vaatekasoja.

Älä myöskään suostu tekemään kaikkea itse – laita lapsesi ja puolisosi viikkaamaan puhtaat vaatteensa pois. Pienemmätkin lapset osaavat sen varmasti, kun opetat.

5. Pelasta säilytysasioilla ja koreilla

Erilaiset säilytysastiat ja korit ovat oleellisia kodin siistinä pitämisessä, varsinkin, jos talossa asuu pikkuväkeä. Voit heittää lehdet yhteen koriin, lasten legot toiseen ja näin kotisi siistiytyy hetkessä.

6. Siivoa tahrat heti

Säästät paljon aikaa roiskeiden ja tahrojen irti raaputtelussa, jos siivoat ne heti, kun ne tapahtuvat. Pidä puhtaita rättejä jokaisessa kotisi huoneessa, jotta voi nopeasti ja helposti putsata liat ja hajut.

Älä myöskään jätä tiskejä yöksi tiskialtaaseen. Poista tähteet lautasilta välittömästi ruuan jälkeen, huuhtele lautaset, täytä tiskikone ja laita se käyntiin saman tien. Mikäli kaikki astiat eivät mahdu kerralla koneeseen, tiskaa loput käsin.

7. Osallista lapset

Kaikenikäiset lapset voivat osallistua kodin siivoukseen. Tee lista ja jaa apureille tehtäviä sängynpetauksista roskien vientiin. Kun olette valmiit, palkitse koko perhe – mukaanlukien itsesi – leffaillalla tai syömällä ulkona.

Lähde: sheknows.com

(MTV3)

Lue lisää

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja