Vapiskaa naiset: Näitä oikeuksia miehet vaativat itselleen!

Amerikkalainen miesten tasa-arvoa ajava nettilehti The Good Men Project kysyi miehiltä, mitä miesten oikeutta tulisi hanakammin ajaa. Tässä tulokset.

1. Isän oikeudet (20%)

Eniten ääniä saivat isän oikeudet. Isällä on oikeus nähdä lapsiaan avioeron jälkeen ja saada lapset luokseen asumaan useammin.

Elatusmaksut ovat usein niin suuret, että mies saa ponnistella selvitäkseen niiden lisäksi perusmaksuista. Joissain tapauksissa elatusmaksun suuruus ei muutu, vaikka miehen ansiot pienenevät työttömyyden vuoksi.

2. Feminismi (11%)

Lehden mukaan arvaukseksi jää, oliko feminismin tarkoitus alistaa miehet, vai tapahtuiko se vahingossa. Kun tyttöjä ruvettiin auttamaan enemmän koulussa, pojat jäivät syrjään.

Viime aikoina feministit ovat vastustaneet Amerikassa elatusmaksujen säätämistä sopiviksi sekä sitä, että raiskauksesta syytetty saisi pysyä nimettömänä.

Isän oikeuksia ajavia ryhmiä on syytetty siitä, että he tavoittelevat oikeasti vain valtaa, eivätkä mahdollisuutta viettää aikaa lastensa kanssa.

3. Miehillä ja naisilla eri säännöt (10%)

Jos aikuisella miehellä on suhde teinitytön kanssa, hän on automaattisesti pedofiili. Jos aikuinen nainen iskee teinipojan, häntä kehutaan kuumaksi puumanaiseksi. Vaikkakin naisia tuomitaan harvemmin hyväksikäytöstä, heidän tuomionsa eivät ole Yhdysvalloissa läheskään niin ankaria kuin miesten tuomiot.

4. Kaikki miehet eivät ole potentiaalisia raiskaajia tai pedofiilejä (9%)

Marilyn Frenchin romaanissa The Women's Room raiskauksen uhri toteaa, että "kaikki miehet ovat raiskaajia, ja se on ainoa, mitä he ovat".

Ihmisten mieliin on syöpynyt ajatus, että pienten lasten seurassa olevat miehet ovat luonnollisesti hyväksikäyttäjiä. Suurimmalla osalla miehistä ei ole kiinnostusta saati sitten aikomusta raiskata naista tai ahdistella lapsia. Silti monia miehiä pidetään uhkana.

5. Lisääntymiseen liittyvät oikeudet (7%)

Tämä kohta koskee naisen etuoikeutta tulla raskaaksi. Jos nainen ei halua pitää lasta, vaikka mies haluaisi, mies häviää. Samoin jos nainen haluaa pitää lapsen ja mies ei, mies häviää.

Tavoitteena ei ole, että miehet pääsisivät pakenemaan vastuuta. Mutta heillä pitäisi olla oikeus päättää, haluavatko he edes ruveta vanhemmiksi. Naisilla on lehden mukaan rajaton valinnanvapaus, mutta miehillä ovat vaihtoehdot vähissä.

6. Parempaa kohtelua väärien syytösten suhteen (7%)

Miehiä syytetään joskus perättömästi raiskauksista ja perheväkivallasta. Miehet häpäistään julkisesti, ja heitä katsotaan pahasti vielä senkin jälkeen, kun heidät on todettu syyttömiksi.

Oikeudenkäynti kestää liian kauan, ja väärästä syytöksestä langetetaan mitättömät tuomiot. Tavoitteena on, että raiskauksesta syytetyllä olisi oikeus pysyä nimettömänä, lehti listaa.

7. Valtion ohjelmat sukupuolineutraaleiksi (6,2%)

Naisten auttamiseen uppoa suunnattomat määrät valtion rahaa, oli sitten kyseessä yksinhuoltajuus, kotiväkivalta tai terveystutkimus.

Miehetkin ovat toki oikeutettuja saamaan samaa apua. Miehet ja naiset ovat kuitenkin erilaisia, eikä sama lähestymistapa välttämättä sovi molemmille. Terveydenhoito ei voi olla sukupuolineutraalia, joten siinä pitäisi ottaa myös miehet huomioon.

8. Poikien koulutus (5%)

Useilla pojilla diagnosoidaan virheellisesti ADD tai ADHD. He jäävät jälkeen matematiikassa ja lukutaidossa, ja harvempi jatkaa opintoja peruskoulun jälkeen.

Jos pojat saisivat enemmän apua ja tukea, koulunkäynti tuntuisi miellyttävämmältä. Se taas kannustaisi heitä jatko-opintoihin ja kohti parempaa tulevaisuutta.

9. Kielteinen kuvaus mediassa (5%)

Miehet nähdään usein kyvyttöminä, naisia vihaavina vetelyksinä. Tyttöjen ja poikien välisessä käsikirjoitetussa televisiovisassa tytöt aina voittavat, ja pojat ovat pellejä. Jos pojat valittavat, heidän käsketään aikuistua. Televisio-ohjelmien, mainosten ja elokuvien pitäisi saattaa miehet parempaan valoon.

10. Miehen rooli (4%)

Ritarillisuuden aika on ohi. Enää ei pitäisi odottaa miesten olevan yhteiskunnan elättäjiä ja suojelijoita. Heikkouden, pelon ja tunteiden näyttämisessä ei ole mitään hävettävää. Kenenkään ei voi odottaa miehistyvän ja pitävän ongelmiaan omana tietonaan, silloin pimahtaa.

Miehet eivät halua suorittaa asevelvollisuutta ja joutua tapettavaksi suojellakseen hameväkeä. Lehden mukaan ei ole reilua määrätä miehille ylimääräisiä yhteiskunnallisia velvoitteita, varsinkin, jos ne saattavat heidät aikaiseen hautaan.

Lähde: www.goodmenproject.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja