Mainos

Vapaus huumasi takaisin luontoon lasketun orankikolmikon – "Toivomme niille onnellista elämää"

1:09

Huonoista oloista pelastetut orangit villiintyivät vapaudesta, kun ne päästettiin takaisin luontoon eläinsuojelujärjestön toimesta.

Eläinsuojelujärjestö International Animal Rescue (IAR) työntekijät ja orangit matkasivat 40 tunnin matkan teitä, jokia ja polkuja pitkin Bukit Baka Bukit Rayan luonnonpuistoon Borneossa, missä eläimet päästettiin takaisin vapauteen.

Tapahtumasta kuvattu video näyttää, kuinka 25-vuotias Sabtu-oranki kapuaa korkealle puun oksistoon välittömästi, kun sen kuljetushäkki avataan. Myös kahdeksanvuotiaat Butan ja Marsela pomppivat puissa ja tarkastelivat uutta elinympäristöään.

Sabtu päätyi eläinsuojelujärjestön hoidettavaksi sen jälkeen, kun sen oli huomattu haahuilevan Borneolaisen kylän lähistöllä ruokaa etsien. Orangin oma elinalue oli tuhoutunut metsäpalossa.

Butan ja Marsela olivat puolestaan joutuneet orvoiksi sen jälkeen, kun niiden elinalueena toiminut metsä kaadettiin palmuöljyplantaasien tieltä.

– Luonnollisessa ympäristössään orangit elävät emojensa kanssa 7- tai 8-vuotiaiksi. Kun nuori oranki löydetään yksinään, sen emo on mitä todennäköisimmin kuollut, Gail Campbell-Smith IAR:sta kertoo.

Orankikolmikon luontoon päästäneen eläinsuojelujärjestön työntekijät olivatkin huolissaan erityisesti Butanin ja Marselan kyvystä selvitä luonnossa, sillä ne olivat ehtineet viettää emänsä suojissa vain lyhyen ajan.

– Ne ovat osoittaneet käyttäytyvänsä täysin luonnollisesti niiden sopeuttamisprosessin alusta lähtien, Karmele Llano Sanchez, IAR:sta kertoo.

– He olivat selvästi valmiita palaamaan luontoon ja toivomme, että niiden elämä metsässä on pitkä ja onnellinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.