Mainos

Vapauden kultainen kynä Sudaniin

Vapauden kultainen kynä -palkinto on myönnetty sudanilaiselle lehtikonkarille, ammattinsa vuoksi vankeudessakin istuneelle Mahjoub Mohamed Salahille.

Vuoden 2005 Vapauden kultainen kynä -palkinto on myönnetty Sudanin vanhimman itsenäisen sanomalehden perustajajäsenelle ja päätoimittajalle Mahjoub Mohamed Salahille. 76-vuotias Mahjoub Salah on taistellut sananvapauden puolesta Sudanissa jo yli puoli vuosisataa.

Vapauden kultainen kynä on lehdistönvapauden kunniapalkinto ja sen myöntää sanomalehtien maailmanjärjestö World Association of Newspapers eli WAN.

Mahjoub Salahin ura alkoi vuonna 1949 ja vuonna 1958 hän perusti Al-Ayam-sanomalehden. Sudanin valtio otti lehden haltuunsa 1970 ja vasta 16 vuoden kuluttua se palautettiin omistajilleen. Vuonna 1989 hallitus sulki sen uudelleen kymmenen vuoden ajaksi. Lehti avattiin jälleen vuonna 2000, mutta senkin jälkeen se on ollut ajoittain suljettuna.

Mahjoub Salah on ollut vangittuna useita kertoja journalistisen toimintansa vuoksi. Palkinto ojennetaan hänelle 30. toukokuuta Soulissa Etelä-Koreassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.