Vapaavuori vastaa Marinin syytöksiin vastuuttomuudesta: "Emme tarvitse vastakkainasettelua tai käskyttämistä"

5:26
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi, että kapungissa palataan lähiopetukseen toisella asteella – katso hänen puheenvuorosa torstaisesta infotilaisuudesta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ottanut kantaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) arvosteluun pääkaupunkiseudun toisen asteen oppilaitosten palaamisesta rajattuun lähiopetukseen.

Marin kutsui pääkaupunkiseudun päätöstä tänään pääministerin haastattelutunnilla Ylellä jopa vastuuttomaksi, sillä Uudenmaan koronatilanne pahenee.

Vapaavuori puolustaa ratkaisua välittämällään kirjallisella lausunnollaan.

– Vastuullisuus on tietoon perustuvaa yhteiskunnallista kokonaisharkintaa. Etäkoulun haitat nuorille ovat kiistattomat. Pitkäaikaishaittoja voimme vain arvailla, ja rajoituksen vaikuttavuus epidemian leviämiseen on vaatimaton. Pääkaupunkiseudulla on laaja yhteisymmärrys asiassa. Täsmälleen sama tulkinta on tehty myös esimerkiksi Vaasassa, kirjoittaa Vapaavuori.

Vapaavuori kirjoittaa, että vastakkainasettelua ei nyt tarvita.

– Olemme lähestymässä hankalampia aikoja epidemian hoidossa ja tarvitsemme nyt valtiovallan ja paikallishallinnon välille vuorovaikutusta, emme vastakkainasettelua tai käskyttämistä. Pääministerin vastuu tällaisen otollisen ilmapiirin ja toimintatavan luonnissa on korostetun suuri, kommentoi Vapaavuori.

Myös esimerkiksi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Emma Kari on puolustanut päätöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja