Emma Kari eri mieltä lähiopetukseen palaamisen vastuuttomuudesta pääministeri Marinin kanssa – Sinnemäki komppasi vihreää kollegaansa

5:26
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi, että kapungissa palataan lähiopetukseen toisella asteella – katso hänen puheenvuorosa torstaisesta infotilaisuudesta.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari puolustaa pääkaupunkiseudun päätöstä palauttaa lukioita ja ammattikouluja lähiopetukseen maaliskuun alusta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kutsui päätöstä tänään pääministerin haastattelutunnilla Ylellä jopa vastuuttomaksi, sillä Uudenmaan koronatilanne pahenee.

Pääministeripuolue SDP:n hallituskumppani vihreiden ryhmänjohtaja Kari, joka on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu kirjoittaa Twitterissä, että päätöstä ei ole tehty kevyin perustein. Karin mukaan pitkään jatkuneiden rajoitusten haitat ovat kasvaneet nuorille liian suuriksi.

Hän korostaa, että turvatoimet toisen asteen koulutuksen rajatussa lähiopetuksessa ovat tiukat.

Karia komppasi Helsingin varapormestari ja vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki.

– Kansanedustaja Emma Karin perusteellinen ketju toisen asteen opetuksesta ja erityisesti ammattiin opiskelevien tilanteesta päättyy toteamukseen, että aikuisten on kannettava vastuu rajoituksista ja että sen täytyy myös tarkoittaa jotain käytännössä. Olen samaa mieltä.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja