Vapaavuori MTV:lle: Kuntien mahdollisia lisätehtäviä pohdittava koronakriisin jälkeen puhtaalta pöydältä

4:31
Näin Vapaavuori arvioi koronaviruksen jälkeistä aikaa 7. huhtikuuta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vaatii MTV:n Uutisextrassa, että kuntien mahdolliset lisätehtävät on pohdittava koronakriisin jälkeen kokonaan uudelleen.

– Ennemminkin tarvitaan vähemmän tehtäviä ja jos tulee uusia tehtäviä, niin nekin pitää huolella pohtia uudelleen, ovatko ne siinä ajassa missä Suomi toipuu koronakriisistä, ja meillä on väistämättä kuitenkin enemmän sosiaalisia ongelmia, ovatko ne oikein kohdennettuja, sanoo Vapaavuori MTV Uutisten haastattelussa.

Vapaavuori katsoo, että jos puhtaalta pöydältä pohditaan tehokkainta tapaa käyttää pienempiä resursseja, niin keinot tuskin olisivat samoja kuin hallitusta muodostettaessa vuosi sitten arvioitiin.

MTV Uutisten tuoreen kyselyn mukaan suurten kaupunkien johtajat haluavat, että hallitus jäädyttää suunnitellut kuntien lisätehtävät kuten hoitajamitoituksen ja oppivelvollisuusiän pidentämisen. Koronavirusepidemia on ajanut kuntia entistä pahempiin talousvaikeuksiin.

Hallitus arvioi loppukesän budjettiriihessä muun muassa hoitajamitoituksen ja oppivelvollisuuden pidentämisen kohtaloa. Vasemmistoliittolainen opetusministeri Li Andersson on pitänyt tiukasti kiinni siitä, että oppivelvollisuuden pidentäminen toteutetaan suunnitellusti.

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren koko haastattelu nähdään lauantaina 11.4. MTV3-kanavalla kello 19.10 ja MTV-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja