HUSin Asko Järvinen MTV Uutisille: "Koronapassin hyllyttäminen joulun jälkeen on myöhäistä"

HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen kertoo, minkälaisia toimia hän odottaa hallitukselta 12:23
Katso video: HUSin infektioylilääkäri kertoi Kymmenen uutisissa, millaisia koronarajoitustoimia hän odottaa Sanna Marinin hallitukselta juuri nyt.

Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Asko Järvinen odottaa hallitukselta nopeita päätöksiä koronarajoitusten suhteen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama Suomen hallitus aloitti neuvottelut koronarajoituksista iltapäivällä kello 16. Neuvottelut jatkuvat vielä iltamyöhään.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektioylilääkäri Asko Järvisen mukaan päätöksiä pitäisi syntyä nopeasti.

– Alueillahan tehdään ne toimet, mitkä alueiden vallassa ovat. Aika pitkälti ollaan tiloja eri alueilla nyt sulkemassa. Hallitukselta toivotaan nyt ravintoloihin, ennen kaikkea yöelämään ja anniskeluravintoloihin kohdistuvia rajoituksia, Järvinen totesi MTV:n Kymmenen uutisissa.

– Näistä tiedetään viime kevään kokemusten perusteella, että ne ovat tehokkaimmat rajoitukset tartuntojen etenemisen ehkäisyssä.

Julkisuudessa on kerrottu, että hallitus hyllyttäisi koronapassin 30. joulukuuta. Järvisen mielestä hyllyttäminen on joulun jälkeen jo myöhäistä.

– Jos tässä ei mitään muita rajoituksia ravintolaelämään tule, niin kyllä se vähän myöhäistä on. Voidaan sanoa, että kahden päivän välein tartunnat kaksinkertaistuvat ja ne toimenpiteet tarvittaisiin kaikki käyttöön nyt jo ennen joulua, jotta potilasmäärät sairaaloissa eivät nousisi joulun jälkeen voimakkaasti.

Katso Asko Järvisen haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat