Mainos

Vapaavuori hehkuttaa Helsinkiä: Yksi maailman hienoimmista kaupungeista

7:22

Jan Vapaavuori (kok.) aloittaa Helsingin ensimmäisenä pormestarina ensi viikon keskiviikkona. Tehtävä on uusi, mutta Vapaavuori kertoo olevansa hyvin perillä uuden työnsä sisällöstä. Vapaavuori vieraili tämän aamun Huomenta Suomessa.

– Olen juristi koulutukseltani ja tiedän toki, mitä tehtävä muodollisesti ottaen sisältää, mutta elävä elämä näyttää. On selvää, että tehtävän ensimmäisellä haltijalla on mahdollista jonkun verran muokata siitä näköistään, Vapaavuori sanoo.

Guggenheim on kuopattu lopullisesti

Vapaavuoren mukaan Helsingin on vaikea kilpailla Tukholman ja Kööpenhaminan kanssa turisteista, koska Tukholma on kaksi kertaa Helsingin kokoinen ja Kööpenhamina sijaitsee osaksi Keski-Euroopan puolella. Helsingillä on kuitenkin omat vahvuutensa

– Tämä on uniikimpi ja erityislaatuisempi kaupunki. Olemme idän ja lännen välissä. Tämä on kontrastien kaupunki eri tavalla kuin Tukholma tai Kööpenhamina.

Vapaavuori sanoo, että Guggenheim-museolle suunnitellulle paikalle Helsingin Etelärannassa on tehtävä jotain, mutta asiaa on harkittava tarkkaan. Guggenheim-hankkeen paluun hän sulkee yksiselitteisesti pois.

– Se on Helsingin parhaita paikkoja. Sitten kun sinne jotain tulee, se on siellä pitkään. Sen takia pitää huolella miettiä, että mitä se olisi. Se pitäisi saada ihmisten käyttöön. Guggenheimiä siihen ei kyllä tule.

Mikään ei ole täysin pielessä

Vapaavuori kehuu Helsinkiä yhdeksi maailman hienoimmista kaupungeista ja sanoo, että paljoa ei tarvitse muuttaa. Hänen mukaansa mitään ”ei tarvitse räjäyttää tai saada aikaiseksi vallankumousta”.

– Täällä menee monella tapaa hyvin. Tästä pitäisi tehdä vielä modernimpi, vielä vähän kansainvälisempi, vähän palveluhenkisempi, vähän ketterämpi, jotta Helsinki pärjäisi vielä vähän paremmin kilpailussa muiden Itämeren kaupunkien kanssa. Täällä ei ole mikään asia perustavalla tavalla pielessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.