Vapaaottelutähti paisui kahdessa vuodessa 26 kiloa – myöhemmin UFC:n dopingtestissä jysähti: selitys hurjasta lihaskasvusta herättää hilpeyttä

Alankomaalaisen UFC-vapaaottelutähden Alistair Overeemin paino on sahannut vuosien varrella rajustikin. Aikanaan hän hämmästytti takomalla kroppaansa kahdessa vuodessa 26 kiloa lisää massaa pysyen silti vähärasvaisena. 

Vielä vuonna 2006 Overeem painoi alemman raskaan sarjan vapaaottelijana 93 kiloa. Seuraavaksi vuodeksi hänen painonsa nousi yhdeksällä kilolla 102 kiloon. Siitä vuosi eteenpäin ja Overeem painoi jo punnituksessa 118 kiloa. Kahdessa vuodessa Overeem oli siis onnistunut kiskomaan hurjat 26 kiloa lisää kehonpainoa ja hän oli pysynyt yhä tiukassa kunnossa.

Potkunyrkkeilyssäkin menestystä niittänyt ja Strikeforce-vapaaotteluorganisaation raskaan sarjan mestaruutta vuodesta 2007 vuoteen 2011 saakka hallussa pitänyt Overeem debytoi UFC:ssa joulukuussa 2011 raskaan sarjan ottelussa Brock Lesnaria vastaan. Näky oli vaikuttava: 193-senttinen mies pursusi lihasmassaa ja asteli kehään 120-kiloisena vähärasvaisena mörssärinä.

Overeem tyrmäsi vastustajansa ja jatkoi nousukiitoaan. Seuraavana vuonna hänellä oli jo mahdollisuus otella UFC:n raskaan sarjan mestaruudesta hallitsevaa mestaria Júnior dos Santosia vastaan, mutta ottelua edeltävä dopingtesti pysäytti Overeemin. 

Overeem kärysi, kun hänen testosteronitasonsa epitestosteronitasoon nähden oli yli kaksi kertaa sallittua suurempi. Dopingpannalle tuli lopulta mittaa yhdeksän kuukautta.

Juttu jatkuu videon alla. 

UFC-ottelija Makwan Amirkhani näyttää Ivan Puopololle, miten tehdään anakonda-kuristus 1:35
Juontaja Ivan Puopolo joutui kesällä 2019 kokemaan UFC-ottelija Makwan Amirkhanin kuristusotteen. 

Overeem kiisti koskaan käyttäneensä suoritusta parantavia aineita. Hän sanoi olevansa puhdas ottelija ja tekevänsä "mitä ikinä täytyy todistaakseen sen kaikille".

Hurjaa lihasten kasvamistaan ja painonnousuaan Overeem on puolestaan selitellyt muun muassa hevosenlihalla, mistä on tullut yleinen vitsinaihe.

– Syön kuusi, seitsemän tai ehkä kahdeksan kertaa päivässä. Rakastan lihaa, liha tekee hyvää voimaa ajatellen. Naudanlihaa, hevosenliha, ja rakastan kalaa. Hevonen on todella hyvää proteiinia, parempaa kuin muu liha. Syön Weetabixia, pähkinöitä, kalaa. Sinusta tulee suuri, jos syöt seitsemän kertaa päivässä, Overeem on sanonut.

– Minun äitini on iso ja vahva, isoisäni oli iso myös. Jos tulet pienikokoisesta perheestä, voi olla vaikeuksia kasvaa isoksi.

Paino putosi yli 20 kilolla

Overeemin pannan jäätyä lyhyeksi hänet nähtiin jälleen UFC-kehässä vuoden 2013 alkupuolella. 

Tätä seuranneena vuonna Overeem herätti ihmetystä toisella tavalla. Helmikuussa 2014 hän oli ollut punnituksessa Frank Miriä vastaan 116-kiloinen, mutta kuusi kuukautta myöhemmin hänen painonsa oli pudonnut 95 kiloon, siis 21 kilolla.

Overeem kertoi keskittyneensä tuolloin kestävyysharjoitteluun ja halunneensa sen myötä myös menettää painoa.

– Kun on paljon enemmän kestävyysharjoittelua, menetät automaattisesti paljon painoa. Halusimme parantaa kestävyyttäni, hän sanoi MMAJunkien mukaan.

Uusi painonnousu

Niin tai näin, Overeem on sittemmin jälleen kasvattanut massaansa. Hän on tätä nykyä 40-vuotiaana noin 115-kiloinen. Alankomaalainen ei kuitenkaan näytä läheskään yhtä lihaksikkaalta kuin hurjimpina aikoinaan, ja kropassa vaikuttaa olevan suhteessa enemmän rasvaa.

Viimeksi Overeem otteli UFC-kehässä kaksi viikkoa sitten lauantaina Floridan Jacksonvillessa, jolloin hän päihitti Welt Harrisin teknisellä tyrmäyksellä.

Aika näyttää, tuleeko Overeemille enää tilaisuutta otella UFC-mestaruudesta. Vuonna 2016 hän pääsi raskan sarjan mestaruusottelussa kehään asti, mutta hävisi tuolloin Stipe Miocicille.

Overeemin muodonmuutoksesta on kuvaa alla olevalla videolla kohdasta 6.41 eteenpäin.

 

Lue myös:

    Uusimmat