Vapaaotteluhirmu "hyväksynyt" 10 miljoonan tarjouksen matsista Mike Tysonia vastaan – rautanyrkin suunnitelmat selviämässä

Brasilialainen vapaaottelulegenda Wanderlei Silva kertoo hyväksyneensä 10 miljoonan dollarin tarjouksen paljain nyrkein käytävästä nyrkkeilyottelusta Mike Tysonia vastaan. Tyson ei ole puolestaan vielä Bare Knuckle Fighting Championshipin kosiskeluihin suostunut, mutta nyt kyseinen promootio on nostamassa panoksia.

53-vuotias Tyson on ilmoittanut palaavansa kehään. Puhe on ollut muutaman erän näytösotteluista hyväntekeväisyystarkoituksissa.

Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) esitti Tysonille aiemmin 20 miljoonan dollarin (18,3 miljoonaa euroa) tarjouksen, jotta tämä ottelisi promootion alaisuudessa paljain nyrkein. Nyt BKFC:n puheenjohtaja David Feldman suunnittelee tekevänsä vielä suuremman tarjouksen.

– Tiedän, että meidän täytyy saada tämä tapahtumaan, Feldman kertoi MMA Fightingin mukaan.

Feldmanin mukaan Tysonin vastustaja voisi olla "joku Wanderlei Silvan kaltainen". Kehänimellä "The Axe Murderer" (kirvesmurhaaja) tunnettu Silva on otellut UFC:n ohella japanilaisessa Pride-vapaaotteluorganisaatiossa. 43-vuotiaalla brassilegendalla on lisäksi muun muassa musta vyö brasilialaisessa jujutsussa ja judossa.

– Ei väliä, miten vanhaksi Silva käy, hän on vaarallinen, ja minusta se (Tyson vastaan Silva) olisi mielenkiintoinen ottelupari, Feldman sanoi.

Feldmanin mukaan ensin BKFC:n pitää saada Tyson kiinnitettyä ja sen jälkeen aletaan puhua vastustajista tarkemmin.

– En usko, että ovi on suljettu. Hän ei sanonut heti ei.

"Hyväksyin tarjouksen välittömästi"

Vaikka Feldmanin mukaan vielä ei ole aika puhua mahdollisesta vastustajasta enempää, Silva kertoo saaneensa jo BKFC:ltä tarjouksen Tyson-ottelusta. 

– He tarjosivat minulle 10 miljoonaa dollaria (9,2 miljoonaa euroa) ja osuuden kertakatseluostoista ja hyväksyin sen välittömästi. Toivon, että Feldman saa tämän toteutumaan, Silva sanoi BoxingScenen mukaan.

Viimeksi vuonna 2018 otellut Silva on voittanut vapaaottelussa 51 ammattilaisottelustaan 35. Tappioita hänellä on 14. Hänellä on eniten voittoja, tyrmäyksiä, mestaruuden puolustuksia ja pisin voittoputki Pride-organisaation historiassa.

Moni kuitenkin epäilee, tekisikö Tyson vanhoilla päivillään uuden aluevaltauksen paljain nyrkein käytävään BKFC:hen. Ammattilaisuransa vuoteen 2005 päättänyt rautanyrkki ilmoitti hiljattain radio-ohjelma Young Moneyn haastattelussa, että hänen paluuottelunsa julkistettaisiin tällä viikolla ja vastustaja tulisi "yllättämään kaikki".

Tysonin mukaan kyse olisi hyväntekeväisyysottelusta, eikä hän ottaisi itselleen yhtään rahaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja